Popjunkien

Min fotoperation

Det finns en dag för allt. Idag var t ex första gången (hoppas jag!) någon googlade mina fötter och kom till bloggen.

Jag gissar att någon kanske är nyfiken på om jag gjort den där operationen jag hojtade om i höstas? Svaret är faktiskt: nej.

Tack till svensk sjukvård som gav mig en tid så snabbt – mycket snabbare än jag trott – men jag orkade helt enkelt inte ta tag i det i höstas. Gör ett nytt försök till hösten i stället.

Därför kommer jag med stort intresse följa Emis operation. Heja!

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Min fotoperation

 1. Anna H skriver:

  Hej!

  Det är första gången jag läser din blogg (trevlig blogg du har förresten!).

  Såg här att du planerar att operera din hallux valgus, och då kände jag att jag bara måste skriva en kommentar. Jag har nämligen gjort en hallux valgus-operation med inte så bra resultat. Så jag tycker att du ska tänka noga, noga och kolla riskerna innan du bestämmer dig för att göra en operation.

  För mig var det så att själva operationen gick jättebra. Resultatet i form av knöl vart inte så myckte mindre som jag hade hoppats, men läkaren sa att det var för att jag hade väntat så länge med att operera. OK för min del.

  Så det är inte det som är mitt problem, utan vad som hände sen. Efter några år small det till i foten, och efter det kan jag inte spreta med tårna, och har fått besvär med att gå ordentligt, och med att mitt fotvalv har sjunkit ner. Har kontaktat ortoped förstås, och fått besked att det var på grund av operationen som senan gick av – den går på utsidan av stortåleden och där blir det en vass kant när man har opererat för hallux valgus, som då så småningom kan göra att senan slits och går av.

  Tydligen är det heller ingen idé att laga senan eftersom den ändå kommer att gå av igen, säger ortopederna (två stycken har jag konsulterat).

  Nu är det förstås inte bara den där senan som är mitt problem med fötterna, jag väger för mycket också. Dessutom lär det finnas olika metoder för hallux valgus-operation, och det kan vara så att det är just den som användes på mig som ger problem, men inte den som du kommer att få. Jag vet inte. Men jag vet att jag ångrar att jag opererade min hallux valgus. Jag skulle ha opererat andra foten också, men det blev inte av, och där har knölen minskat något i och med att jag använder skoinlägg numera. Och den foten är det aldrig några problem med. Den opererade har jag alltid ont i.

  Jag skriver det här bara för att jag vill ge dig en impuls att kolla upp om din operation innebär att det här kan hända, och fundera över om det är värt risken att råka ut för samma sak som jag.

 2. Anna H skriver:

  Hej igen!
  Glömde visst korrläsa ordentligt – vad som hände var alltså att senan som gör att man kan spreta med stortån gick av.

Kommentera