Popjunkien

Förvaring för barnrummet?

Känner mig sällan så härlig som när man en dag bara ”nä, ska vi inte måla om barnrummet?” och så gör vi det ;PppPPPp

Infallet kom i fredags, inköpet gjordes i lördags och i söndags började vi. Bort med de ganska stökiga serietidningsväggarna och in med lugnare och barnsligare toner. Väggarna blir vita, golvet rött, våningssängen likaså. Det slog mig igår att färgskalan kommer kunna funka som bakgrund i en video med White stripes.

Och sen ska någon smart förvaringslösning in.
Och här känner jag mig helt blank.

Jag tycker det är svårt att hitta lösningar som är både snygga och bra. Ni småbarnsföräldrar som läser här – hur har ni löst det med leksaksförvaring?

Vi har hittills haft vägghängda fläktskåp från IKEA med snäppdörrar (syns lite här). Ganska yteffektivt – de tar lite plats och slukar mycket – men det är inte särskilt pedagogiskt att barnen är beroende av oss vuxna för att städa undan leksakerna.

Ett enkelt sätt vore väl att flytta ner skåpen på golvnivå men det tar lite för mycket plats i det lilla rummet.

Tips någon?

(bilden ovan är den tavla vi ska ha i alla fall, en pixeltavla från Ixxi).

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Förvaring för barnrummet?

 1. Elisabeth skriver:

  Vi har såna där expedit-hyllor från ikea med backar i varje ”hål”. Där har vi försökt sortera bland prylarna hjälpligt. Sen finns det förvaring under sängen oxå. och på en vägghängd hylla finns leksaker som inte leks med så mycket + är ömtåliga.

 2. Lisa skriver:

  Jag jobbar mycket enligt konceptet ”fort som fan undan med alla sabla grejer så det SER städat ut fast det kanske inte är det”. Så vi har en sänglåda under sängen för alla pussel/spel/memorys/legolådan. Och två gigantiska plastspannar på golvet där vi öser ner allt annat (små bilar, några mjukdjur, en docka, små plastdinos, en maraccas, what have you). Jag är mycket förtjust i den lösningen. Tar en sekund att städa.

 3. Josefine skriver:

  Nu har vi konsollhyllor som sitter lågt så att de når det mesta. Kan lätt ge ett lite rörigt intryck om man inte håller ordning men den slukar en massa. Sen har vi tavelvägg ovanför men egentligen hade vi kunnat ha ännu fler hyllor för att få plats med mer. Men jag föredrar att rensa med jämna mellanrum när ingen ser (SLÄNGA SLÄNGA SLÄNGA!!!) Annars hade jag kunnat tänka mig att ha typ köksskåp med luckor så att man kan stänga om… skiten känns det som men okej sakerna. Vi har också lådor under sängarna för allt plotter som ingen orkar sortera. Det konstiga är att jag tror att vi aldrig kan skaffa tillräckligt med förvaring med tanke på hur mycket grejer de överöses med vart de än kommer. Alltså nu har de ett pippihus, ett dockhus, ett muminhus, ett stort duplo-stall och en träkoja i papp.

 4. Denna hagga skriver:

  Men det är även en leksak som jag köpte till ett kompisbarn! Fanns på Mor Karin på Tegnérgatan och är enligt rapporter väldigt uppskattad.

 5. Besök gärna Internetmöbler.se som har mängder med smart förvaring för barnrummet!

  http://www.internetmobler.se/category.html/forvaring

 6. Tove skriver:

  Jag tycker den här har varit oslagbar: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19887301/

  På G:s gamla dagis hade de tagit foton på olika typer av leksaker, laminerat dem och satt på fronten av backarna, så att barnen direkt kunde se vart plastdjur, bilar etc skulle vara när de skulle städa undan.

  Ett tag hade Ikea den bara i furu, men nu finns den återigen i vitt!

 7. Rebecca (admin) skriver:

  tack för kommentarer och tips! Nu blev det köksskåpen i alla fall, jag är väldigt nöjd (efter en vecka, heh)

Kommentera