Popjunkien

100 blogginlägg på 100 dagar

Fredrik har startat #blogg100 – ett slags upprop för bloggen som den var förr. Och jag ska försöka vara med hade jag tänkt.

En riktig bloggchock för den här gamla bloggen som inte ens kvittat 100 inlägg om året de senaste åren. Jag har ibland skyllt på att jag inte har tid men det är inte sant i exakt alla lägen. Tänk alla timmar (!) jag sitter med min himla iPhone varje kväll, några av de minutrarna borde ju kunna gå till bloggande?

För att ens försöka genomföra detta måste jag skriva enligt några teman. Jag tänker i stora drag så här:

Popjunk – som på den gamla goda tiden. Jag fick häromdagen frågan om jag ens tittar på teve längre, och det gör jag ju så klart. Ska ta mig i kragen och skriva lite om sånt jag konsumerar.

Träning – i skrivande stund sitter jag och myser med min träningsvärk från gårdagens killerpass. Jag tränar superhårt tre dagar i veckan, och utöver jobb och familj är träningen min stora inspiration. Räkna med skryt/tips/pepp. Och triviala frågor som vilken är egentligen den bästa träningsfrisyren?

Jobbet – jag har haft en ganska strikt inget-jobb-policy för den här bloggen, men det känns inte så modernt va?. Och faktum är att jobbet både går bättre än någonsin och är roligare än någonsin. Jag ska försöka skriva mer om det.

Familjen – och kanske lite om att vara mamma, chef och allt däremellan?

Outfits – ni som följer mig på Instagram vet att jag börjat outfitsuppdatera på gamla dagar. Några av de bilderna kanske hittar hit också?

Inredning – förutom träning har ju mina inlägg det senaste året handlat lite om inredning. Så jag fortsätter det spåret, tänker jag.

Men vad som helst kan hända på hundra dagar så jag startar enkelt: med tre inlägg som summerar mitt 2012.

Nu kör vi!

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till 100 blogginlägg på 100 dagar

 1. Jenny skriver:

  Hurra! Gud vad roligt, det ser jag fram emot.

 2. Jo skriver:

  Jag hurrar också!

 3. annalin skriver:

  Ja det är väl tappert med någon (fredrik) som försöker rädda bloggens ursprungliga form (åtminstone som det var när bloggandet växte i sverige!)
  men jag tror inte att det handlar om att podcaster eller tweets tagit över, jag tror att det bara är så mkt snabbare nu att ”dela” en artikel/låt/videoklipp på sociala medier som man förut bemödade sig om att skriva ett inlägg om och länka till…

  jag gjorde inte ett enda inlägg 2012.
  men saknar det emellanåt…

 4. Rebecca (admin) skriver:

  tack för hurr Jo och Jen!

  jag håller med dig Anna, man är mycket mer konsument/delare än skribent nuförtiden. Jag tycker – tre dagar in – redan att det känns lite övermäktigt ;)

 5. Anna S skriver:

  Jag tycker det låter som en utmärkt idé för jag har saknat din blogg!

 6. Mel E skriver:

  Jippi!
  Och snart startar vi 6 items or less igen.

Kommentera