Popjunkien

Bara ett inlägg om plankan också, så ska jag sluta skriva om träning ett tag, promise

När blev egentligen plankan allas favoritövning för magen? Jag tror att jag hörde talas om den först i Olgas blogg för kanske fem år sedan, men jag misstänker att det är med den som med tacos – man tror att det är nytt men det har nog funnits hur länge som helst ”egentligen”?

Oavsett vilket så fascinerar det mig: i alla år har jag gjort totalt onödiga sit-ups när plankan egentligen hade gjort jobbet.

Varför är jag plankanfrälst? För att det är enkelt, roligt och sjukt effektivt. Och plankor har gjort min mage starkare och plattare än någonsin.

Efter mina graviditeter klarar jag inte av att göra en enda hel sit-up – men det tog bara tre (3!! Ja, jag säger TRE!!) veckor av regelbundna plankor innan jag hade magrutor. Hade jag fattat det lite tidigare hade jag liksom börjat göra plankor i lekis.

Eftersom jag är jättenybörjare fortfarande tittar jag gärna på videoinstruktioner hos Lofsan så jag fortsätter lära mig. Vill ju inte bli av med magmusklerna nu när jag fått dem.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Bara ett inlägg om plankan också, så ska jag sluta skriva om träning ett tag, promise

 1. Johanna skriver:

  Jag har alltid gillat att träna men tyckt att jag fastnat lite i hjulspåren det senaste och liksom inte utvecklas alls. Men nu blir jag så jävla peppad av dina inlägg! Keep em coming! Och tack för inspirationen.

 2. Åsiktsregistret skriver:

  TRE VECKOR!!!? Det är nästan så att jag kan tänka mig att börja planka.

 3. Katta Kvack skriver:

  NEJJE! Sluta inte skriv om träning. Jag ÄLSKAR dina träningsinlägg.

 4. JoL skriver:

  Nej, skriv meeeer om träning! Hur är träningsupplägget på Army Fit? Kuta runt och då och då göra stopp med olika styrkeövningar?

Kommentera