Popjunkien

Och svaret är…

Frågan var alltså vilka år som tacos och Sourcream & Onion-chips kom till Sverige och svaret är tidigare än ni tror. Klicka nedan för att läsa svaret!

Tacos: ca 1974 (enligt Old el Pasos konsumentkontakt).
SC & O-chips: också ca mitten av 70-talet (enligt en produktutvecklare på OLW).

Där ser man, redan de gamla 70-talisterna knaprade det mexikanska guldet! Misstänker dock att det dröjde länge innan det slog igenom på bred front, t ex utanför storstan. Och då fanns alltså tacos när jag var liten, jag ber om ursäkt att jag farit med osanning.

Vad gäller chipsen var det inte min teori från början men jag tyckte det var kul att ta reda på det i samma veva. Kvinnan jag pratade med sa att de funnits med länge som smak i sortimentet men inte hetat samma sak (som flera av er mycket riktigt påpekat). Och som Nina kommenterade i originalinlägget var Estrella först. Har inte pratat med företaget själv för att bekräfta men på den här länken kan man gotta (höhö) ner sig ordentligt i Estrellas historia. T ex dödades grundaren med en machete när han besökte sin bananplantage i Sydamerika.

Nå, så vem vann då? Jenny var närmst på tacos och Emma vann chipsstriden. Tack för en god match!

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Och svaret är…

 1. malte skriver:

  Svindlande osentimentalt konstaterande: ”När han åkte tillbaka till Sydamerika för att stänga plantagen högg en avskedad förman ihjäl honom med en machete.” Jaha. Så var det med den saken.

 2. David skriver:

  Fan, jag anade hela tiden att både tacos och souer creme kom tidigare, sedan fegade jag lite när alla gissade så sent. Får väl nöja mig me att det trots allt va jag som röt till från början!

 3. Elli skriver:

  Snälla David kan du inte lära dig stava till sour cream?

 4. Johanna skriver:

  Shit, tacos är äldre än Fröken Fashio, veem hade kunnat ana? Precis som du Reblo så tror jag dock att det tog lång tid innan det slog igenom på bred front, och sedan ytterligare ett par år innan det slutade vara fest- och mysmat och blev vardagsmat.

 5. Smokerboy skriver:

  Iofs så köpte vi aldrig stockholmschipsen Estrella då OLW var godare och hade en tuff räv/varg/knasig guvve på påsarna. Jag minns bara Lättsaltade och dill och gräslök typ fram till 2001 …

  m

Kommentera