Popjunkien

Ett bloggtips

En blogg som jag är mycket förtjust i är Bacon. Erik Hörnfeldts välskrivna blogg om mat, kärlek och musik, i den exakta ordningen. Det förvånar till och med mig själv litegrann – för den är så annorlunda jämfört med de flesta andra bloggar jag läser.

Erik ger genom sina fina texter en bild av hur det kan vara på andra sidan. Jag som ännu har blöjbarn hemma och är trött och sliten (jag erkänner!) av att balansera karriär och familj, insuper avundsjukt berättelser om barnlösa resor, dyra kärleksmiddagar med L, besök av vuxna barn blandat med minnen och personer från årtionden i Stockholms mediegegga.

Bacon verkar ha semester och njuter i vanlig ordning av stunden. Själv sitter jag väldigt hungrig kvar sent på jobbet, så här dagen innan min ledighet och bävar* inför ett sommarlov ihop med barnen. I år ska jag och min man visserligen åka på vår första resa utan barnen, tre dagar bara vi, men resten av alla lediga dagarna ska vi valla runt barn på dyra sommarnöjen. Och det tycker jag faktiskt är rätt trist.

* förlåt, men jag gör det, det ska inte ens behövas disclaimas kring för jag ÄLSKAR dem vansinnigt mycket och ser så klart fram emot kvalitetstid med dem. Men det ÄR JU extremt tröttande att umgås med dem dygnet runt och att aldrig få vara ifreeeeed.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Ett bloggtips

 1. Nyfiken Alltid skriver:

  Ha en underbar semester!

 2. Wibjörn skriver:

  Bra tips, tack! Jag minns Hörnfeldts POP-sida i Expressen från 80-talet.

 3. Jenny skriver:

  Åh Gud, TACK för det du skriver om barn!

 4. Josefine skriver:

  Ja, jag tycker att det är skittråkigt med barnaktiviteter. Jag börjar längta hem innan vi kommit iväg ens. (Dock att jag inte surar eller är nån astråkig mamma när vi är iväg – jag anstränger mig verkligen.) Vi har haft barnen hos mina föräldrar några dagar när dagis stängt och vi jobbat…. alltså HERRE GUD vad skönt det var. Det kändes som semester. Att inte stoppas mitt i en tanke eller på väg till nåt för att en blöja ska bytas, nån välling ska värmas, sjuhundra frågor ska svaras på. Det är så vilsamt för hjärnan. Och kroppen! Jag märker när vi inte har barnen hemma att jag slappnar av på ett helt annat sätt. Annars är jag liksom alltid beredd på att vad som helst kan hända och KOMMER att hända. Fan vad ni kommer att få det skönt på er resa!

 5. Josefine skriver:

  och tusen tack för bloggtipset! är redan fast.

Kommentera