Popjunkien

Bored to death (inkl hårrecensioner)

Bored to death är en fantastisk liten tv-pärla. Den egensinnige skribenten Jonathan Ames (namne med seriens författare) blir dumpad av sin flickvän för att han dricker för mycket vitt vin och röker på. Det slutar han inte med, men han börjar av en slump sälja sig själv som privatdetektiv.

Jonathan spelas av mannen som har rakare hår än jag, men naturligt mörkt: Jason Schwartzman. Hans bästa kompis Ray – seriens tredje bästa karaktär – görs av mannen som ser ut som en mystjock svensk indiepappa i sitt rödlätta stickiga hår och helskägg: Zach Galifianakis. Ray är serietecknaren som gör strippar om sitt eget liv, men superhjältealteregot är långt mer lyckad än han själv.

Andre bäst är en helt fantastisk Ted Danson i ljusgrå legofrisyr. Han är Jonathans vän, mentor och – exakt hur är lite diffust – arbetsgivare. En förmögen tidningsman som festar och ligger som om han vore 22, trots ett allt mer åldrande ego.

Seriens styrka är dialogerna, ett underfundigt manus och det faktum att de neurotiska vännerna alltid hamnar i dråpliga situationer. Som att stjäla skateboards av ungdomsgäng, jaga stulen sperma eller råka hångla bort ett hemligt Jim Jarmusch-manus.

Nackdelen med att hoppa på relativt nya serier är att det tyvärr bara finns åtta avsnitt än. Men enligt wikipedia är det bekräftat att det blir minst en säsong till.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Bored to death (inkl hårrecensioner)

  1. Aino skriver:

    Ordning och reda igen…

Kommentera