Popjunkien

Päppel

Jag brukar tjata om hur roligt det är att vara vuxen. Det är egentligen bara en enda sak som är tråkig: ansvarsfull administration. Av typen bankärenden och att försöka reda ut härvor kring olika abonnemang för hushållet.

Men allt bra då. Som mitt favoritexempel: ostbågar till middag om man vill. Eller som nu ikväll när jag gjorde fruktsallad och bara: Gör. Den. Utan. Äpplen. Minns uppväxtens fruktsallader som alldeles för äppelfyllda. Fruktsalladens tråkigaste.

Det absolut tråkigaste med något så tråkigt är såna där mjöliga röda pensionärsäpplen. Nära mitt jobb ligger en affär med närproducerat och ekologiskt och dyrt. Konstiga grejer i avancerade burkar. De brukar också skylta med årets röda skördeäpplen i en gammaldags trälåda. Kan inte tänka mig något tråkigare att äta faktiskt.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Päppel

  1. Lisa skriver:

    Höll med dig till fullo (äpplen = jordens tråkigaste frukt) tills jag blev gravid. Och nu bara: Mmm… röda skördeäpplen i gammeldags trälåda. Kan inte tänka mig något godare. Planerar att gå tillbaka till normalt beteende inom någon vecka. Då blir det fruktsallad utan äpplen igen på direkten. Så här kan man ju inte ha det!

  2. Jenny skriver:

    Hear hear! Äpplen = tråkigt, tråkigt, tråkigt!

  3. Jenny skriver:

    Men en Granny Smith gar ju inte av for hackor. Fast inte i fruktsalladen!

Kommentera