Popjunkien

Popjunkiens hemvändarkväll

Ulrika bad mig för ett tag sedan lista mina fem favoritinlägg från min egen blogg. Och det är ju så sjukt svårt! Inte att välja, men att komma ihåg allt som skrivits genom åren. Jag har skrivit ca 1600 inlägg på den här bloggen, och kanske 100 st på den jag hade innan den här. Så det råkade bli tio förslag på inlägg, tycker ni att det blev bra exempel?

De inlägg som jag själv tycker bäst om är de som engagerar er som läser. Såna där kommentarerna vida överträffar inlägget självt. Jag kommer inte på några exempel som är bättre än andra men vi hade ju väldigt roligt ihop sommaren 2005 när vi letade faktafel på Stureplan.se och skrev om olika Lassie-sightings. En enda stor popjunkiefamilj var vi, minns ni?

Samma sak när jag skrivit om nostalgi-grejer som Bevvan, This Life eller andra tv-program. Det är alltid någon som sitter inne med en kul anekdot eller något ”visste ni att…”. Som tv-stjärnor som hade småroller innan de blivit stora. Eller serien om musiksyskon. Love it!

Ett inlägg som jag minns för det var en så vältajmad och lustig slump var det om Maria Borelius och barnflickan. I hemlighet grämer jag mig lite över att bilden sen svävade iväg på nätet och tappade källan (jag borde lagt in den) men jag var inte så intresserad av att dissa Borelius (för är det något den här bloggvärlden inte behöver så är det ännu en tråkig politisk blogg) så det gjorde inget att den stora cirkusen uteblev.

Sen är det ju så klart roligt när någon ger ovationer till den allra enklaste av betraktelser. Som Bjurmanarizern eller det nyliga inlägget om dans i film. Ett inägg i den genren som vi hade roligt åt då var det om Transit i P3 som skrevs för snart tre år sen (!)

Jag skickar vidare till: Vera, Carreca (nu får du faktiskt börja köra igen), Fröken Look, Hanna och Jazzhands. Lista era fem favoritinlägg från den egna bloggen och berätta varför ni väljer just dem.

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Popjunkiens hemvändarkväll

 1. Hanna skriver:

  Jag glömmer bort mina inlägg så snabbt men ska absolut ta en titt igenom gamla bloggen. Synd att mitt lunarstormkonto raderades, min roligaste text skrev jag nog där för typ sju år sen.

 2. Fröken Look skriver:

  Jag antar utmaningen!

 3. Ulrika skriver:

  Tack, Reblo! Det var precis det här jag sett fram emot.

 4. Vera skriver:

  Kul. Jag antar utmaningen så fort jag kan!

 5. Carreca skriver:

  Ok, jag hatar ju generellt de flesta typer av ”blogg-utmaningar”, men den här uppmaningen var rätt smart. Lista finns nu publicerad. (vad svårt det var). Nu kör vi igen!

 6. Agnes skriver:

  Måste bara min senaste Lassie. Min kompis morbror (farbror?) är gift med Helen Sjöholm.
  Det ni!

 7. Vera skriver:

  Utmaningen genomförd ;)

Kommentera