Popjunkien

Spya Hovrätt

Nu är ”Tv-profilen” slutligen dömd till en månads fängelse och jag fastnar för den här formuleringen i Aftonbladets artikel om detta.

”Nu har han dömts för innehav av 0,73 gram kokain på Spy Bar i Stockholm”.

Jag tänker på två saker:
1) är han dömd för innehavet just på Spy Bar? Hade det varit ok att bära 0,73 gram knark på annan plats?
2) eller blev han faktiskt dömd inne på Spy Bar? Kanske tjänstgjorde nattklubben i eftermiddags som förhandlingsplats för Svea Hovrätt.

Undrar hur det kommer gå med Youtube-listan när han sitter i finkan?

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Spya Hovrätt

 1. Hanna skriver:

  Jag är allvarligt lite oroad över hur det ska gå.. han känns så klen för fängelse.

 2. Mo skriver:

  Jag döööör. Exakt vad jag tänkte,hahha

 3. Marcus skriver:

  Om jag kan mina påföljder rätt så innebär alla fängelsedomar under 3 månader i praktiken att man får fotboja. Så varken youtubelistan eller risken att han inte överlever på insidan är utom fara.

 4. Prankmonkey skriver:

  Well, SKULLE han få krypa in, lär det bli med Poseneromständigheter – alltså ett lågprioställe utan galler a la Härland där han tar med sig Macen och ett 3G modem och kan spåra ur ppå Youtube galore.

  Jag ser fram emot att han åker in, men bara av den anledningen. Övriga brott som renderade en månads fängelse hösten 2007 var en misshandelsdom, där en 26-årig snubbe åkte dit för 3 (TRE!) fall av misshandel. Det är den påföljd som nyligen utdömdes till en 36-årig man i Malmberget för grovt rattfylleri (2,45 promille) och olovlig körning. Det är den påföljd som nyligen utdömdes till en 26-årig man i Karlskrona för att han hotade en busschaufför till livet. Och det är alltså vad ”TV-profilen” fick för att han under ett krogbesök, på sin person, bar en påse med 0,73 (noll komma sjuttiotre) gram kokain.

  (Det sista rippade jag från Expressen Debatt, men bara för att jag inte orkar hålla siffror och ortsnamn i huvudet. Men ni fattar.)

 5. Rebecca (admin) skriver:

  oh, där är du inne på ngt som jag funderat på länge: får man använda internet när man sitter i fängelse? Får man i såna fall använda vilka sajter man vill?

  Jag tänker mig att det kan leda till en sorts trashig rundgång där interner sitter och uppviglar på Flashback.

 6. annan skriver:

  Oj, va? Oj! Det här hade jag missat. Fattar jag rätt nu alltså? (Ja, lite svårt för andra att svara på, men jag besvarar själv min jätteenkla fråga genom att googla lite).

 7. stina skriver:

  Och här sitter jag och funderar på varför denna ”tv-profil” uppenbarligen får fortsätta med youtube-listor och diverse projekt utan snack, medan Sanna Bråding förlorade jobbet redan INNAN dom. Fängelsestraffen är därtill lika långa, om jag inte är helt ute och cyklar. Hm.

 8. Rebecca (admin) skriver:

  jag veeet. Så jävla sexistiskt och ORÄTTVIST.

  Samma sak med han-som-man-också-kan-googla-fram som greps på en stor musikgala i vintras. Hans chefer kommenterade det som en personlig tragedi men han har kvar sina båda prestigeuppdrag.

  Sen kanske det är en extra knepig omständighet att Bråding varit engagerad mot knark och jobbar så riktat mot ungdomar. Men ÄNDÅ.

 9. stina skriver:

  ja, ÄNDÅ.

Kommentera