Popjunkien

Tåg, hästar och Youtube

Jag har visat min son Youtube och han såg ljuset. I går morse satte han sig själv i stolen framför datorn och tittade på oss med ett manande öga och en upprepande önskan: ”tåg, tåg, tåg”. Så jag sökte fram klipp med Thomas the Tank Engine. Serien som är mest känd av äldre generationer för att Ringo Starr gjorde rösten under en period.

Men det brydde sig Bobo inte om, han tittade glatt på tåget en stund innan han hoppade ner och lekte. Han kan förresten låta som ett tåg, sådär chk, chk, chk-aktigt. (Lite som bandet haha). Om ni förresten visste hur mycket olika klipp på tåg det finns att hitta, t ex folk som filmar inkommande tunnelbanetåg eller filmar ut genom fönstret under en resa i kollektivtrafiken.

Andra populära klipp hos oss är hästar. Den här tittar vi på ganska ofta. Jag har också sökt fram lite travklipp, hellre Prix d’Amérique än galopp liksom. Bobo tycker sorten på hästen spelar mindre roll, så länge han får göra gnäggimitationer. Han har en ny tröja med en häst på magen och den klappar han stolt på.

Än så länge har vi inte nått Cara mia-träsket, men det kommer väl.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Tåg, hästar och Youtube

  1. Cissi, din bebiskompis skriver:

    Todd har nojjan på radioapan (en blå apa som sjunger på SRs barnwebb). Han är som en liten heroinist och utstöter nåt gutturalt duöäää samtidigt som han pekar på datorn. Det är obehagligt.

  2. annan skriver:

    Thomas the tank engine gick varm hemma hos oss ett tag, men den har så läskig sensmoral! I varje avsnitt får barnen lära sig att man skall bliva vid sin läst. Typ.

    En superbra grej som jag brukar göra är att söka på t.ex. ”Blue tractor” på Flickr (enligt sonens önskmål) och sen välja slideshow. Total fascination följer.

Kommentera