Popjunkien

Hej från Heathrow

Mitt flyg hem är två timmar försenat. Jag tyckte det var jobbigt nog att det inte skulle landa förrän 23.30. Nu alltså ca halv två i stället.

Men det gör inte så himla mycket. Jag passade på att äta en pret-macka till middag, köpa shortbread och bläddra i tidningar. Jag älskar tidningsställen på WH Smith på flygplatser. Jag älskar att man kan läsa tidningar från pärm till pärm utan att bli tillsagd av en sur tant. Jag ska köpa med mig ett gäng hem också, funderar på lika delar feelgod och musik. Fast med det sagt – jag har faktiskt inte läst klart de tidningar jag köpte med mig sist jag var här.

Jag tycker mycket om brittisk media överhuvudtaget. Som att det i tunnelbanan finns gratistidningar även på hemresan, inte bara på vägen till jobbet på morgonen. Och att dessa tidningar ger en en lagom lättsam dos nyheter och glam. Eller morgonshowerna på tv, eller kvälls-BBC igår som vaggade mig till sömns genom att referera nyheterna ur morgondagens tidningar lika seriöst, oavsett om det handlade om framsidan på Financial times (en avgående näringslivschef) eller The Sun (nya spår i Madeleine-fallet).

En sak jag älskar mindre: att taxfreeshopping är så gammaldags och fejk-extravagant. Vem, förutom de som ska med Dubai-flyget, köper en rutig dyr scarf eller några Swarowski-stenar? Exakt.

Sen var det lite frustrerande att vara bara några kvarter från ”Pradamark” och inte ha tid att gå dit. Jag längtar tills Primark kommer till Sverige, någon som hört något mer om när detta ska hända? Om någon har lust kan jag blogga om min fina fina bikerjacka i fejkskinn som jag köpte där för två veckor sedan. Den som kostade 12 pund. Eller, det gjorde jag just ja.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Hej från Heathrow

 1. Hanna skriver:

  Fast jag är så rädd att bli besviken på Primark, att det ska förvandlas till Top Shop i Sverige.

 2. Jo skriver:

  Jag var också på Heathrow i många timmar förra helgen. Tänk om jag vetat att du skulle vara där, då hade jag kunnat gömma en skatt åt dig.

 3. Rebecca (admin) skriver:

  Bra synpunkt Hanna! Risken finns nog faktiskt, det lär bli lite Stockholm streetstyle över det hela.

  Jo: ”mellan Swarowski-butiken och dyrchokladaffären hittar du…”

 4. Tove skriver:

  Åh, Primark-jackan. Jag bar min i lördags. Med TopShop-jeansen och ett smalt rött skärp.

 5. Rebecca (admin) skriver:

  haha, när inlägget skrevs hade jag: jackan, top shop-jeansen och ett smalt grönt skärp.

  När detta skrivs har jag dock följande: lila plyschmjukisar och midjekort, nej ännu kortare, t-shirt med ”Young folks”-tryck på. Hoppas ingen granne ringer på dörren.

Kommentera