Popjunkien

Barn med kändisnamn

Tänk, min son hade ju kunnat platsa i en sån här artikel. Barn som får heta som kändisar. Han är ju döpt efter DJ Bobo.

Skojar! Men själv tycker jag ju inte att han har ett konstigt namn faktiskt. Och det var definitivt inte ett utlopp för att han skulle heta så konstigt som möjligt. Det var helt enkelt det enda som passade (och som vissa av er kanske minns fick jag ge med mig inför pappans önskemål). Vi tror att namnet dök upp i våra hjärnor för att en städare på mitt jobb hette så.

Men ska jag vara sån så måste jag påpeka att det allra konstigaste namnet på den där listan är Beyoncé. Så svårkombinerat till att börja med, man får hoppas att de tre svenska Beyoncésarna inte heter typ Karlsson i efternamn. Beyoncé Karlsson. Lite som den där River-trenden som brakade loss efter Tre Kronor.

Dela: Facebook  Twitter 

18 kommentarer till Barn med kändisnamn

 1. Hanna skriver:

  Eller Kevin (Ensam hemma).

  Leia och Liam är nog dagens Kevin och Cassandra/Nathalie tror jag.

 2. C skriver:

  läste också, och reagerade likadant på just Beyoncé, med förundran. Tänker mig att det är unga rnb-mammor som varit i farten.

  Men River-trenden (vet inte om du skojar, eller om det är jag som har för höga tankar om folk), har jag alltid trott var ett utslag av att River Phoenix OD-ade och dog på Viper Room? Stand by me-generationen är kanske densamma som Tre Kronor-generationen?
  http://en.wikipedia.org/wiki/River_Phoenix

 3. Ann-Charlotte skriver:

  Missade ni att någon döpt sin stackars unge till Dimebag? Dimebag! Eller Markoolio.. Ja jäklar. Vad är det för fel på nutidens småbarnsföräldrar, har de helt glömt bort att ta mobb-faktorn i beräkning när ungarna döps?

 4. Hanna skriver:

  Blir man verkligen mobbad för att man har ett fult namn, måste det inte ligga nåt mer bakom?

 5. annalin skriver:

  Jag har funderat på Beyonce till en eventuellt framtida dotter, ENBART för att det skulle passa så fint ihop med min (redan existerande) dotter Bianca!
  (Bättre än britney faktiskt.)
  Men om jag ändå kommer att fortsätta med B-babysar gillar jag nog Brianna mer. kan inte komma på om det finns nån kändis som heter så…

 6. SW skriver:

  Haha, någon behagar skoja? ”Bejonse”? ”Bri-anna”? Stava det hellre som du vill att det ska uttalas, ”Bijånsej” . . . för att undvika missförstånd på dagis, i skolan och så vidare.

 7. Bondhustrun skriver:

  Jag tycker att bobo är superfint och det är ju inte konstigt eller svårt att säga heller. Undrar om Bobo Krull heter så ”på riktigt” eller om det är ett smeknamn?

 8. SW skriver:

  Says SCB:
  Det finns 39 personer som har efternamnet Krull.

  Says birthday.se:
  Hittade 1 träffar på din sökning.
  1. Ludwig Bobbo Krull, Haninge

 9. Rebecca (admin) skriver:

  ni är så fiffiga, älskar alla era kommentarer. Jag hade faktiskt missat Dimebag och Markoolio. MARKOOLIO. Man svimmar.

  Har läst massor om Bobo Krull i researchen inför min sons namngivning, finns en hel Flashback-tråd om honom. Tydligen mördades hans pappa när han var liten (FB-uppgift som jag inte orkad researcha vidare).

  På BB var alla vårdanställdas hjälte barnläkaren som heter Bou-Bou. Men där går fan gränsen, det är ju som att jag skulle välja att stava mitt namn Reblaux. Hata onödiga ljudvitsigheter som inte ens hörs.

 10. Rebecca (admin) skriver:

  och ang. River! Du har rätt, det handlar nog lite om samma generation. Jag var väl en tretton när River Phoenix dog och typ 16 när Tre Kronor började, så nånstans min generation.

  Och jag minns allra starkast hur den där ungen till tonårskillen i rullstol i T.K. fick heta River. Strax därefter syntes det namnet titt som tätt i födelseannonser. Om family.se funnits då hade den kryllat av Rivers tror jag.

 11. erika skriver:

  men, hette han River? han hette ju ännu värre. klimax. eller hette han båda?

 12. Rebecca (admin) skriver:

  ännu värre… Klimax son hette River! Han fick ju barn med hon med näsborrarna.

 13. Emma skriver:

  Klimax tjej och Rivers mamma hette….. BIMBO! (Som sedan mycket tragiskt gick bort i en bussolycka, som även gjorde Klimax rullstolsburen. Aah. 90-talet.)

 14. Hanna skriver:

  Är Koma och Klimax släkt tror ni?

 15. Bondhustrun skriver:

  Hamnade inte Klimax i rullstolen för att hans pappa råkade skjuta honom under ett bankrån precis i början av tv-serien?

 16. annalin skriver:

  Alltså SW,
  vad menar du med ”Haha, någon behagar skoja? “Bejonse”? “Bri-anna”?”

  Hur uttalas Brianna, eller hur ska man skriva brianna för att det verkligen ska uttalas på svenska med betoning som t.ex Johanna?

  Var nu så rar att svara för jag är konfunderad…

  Sen kommer det ändå inte bli nån Biyonse…

 17. SW skriver:

  annalin: Du har nog rätt, Brianna funkar ju på svenska. Var nog bara på dåligt humör. Ber om ursäkt.

 18. annalin skriver:

  You’re welcome!!!

Kommentera