Popjunkien

Viktcoachning, nu med solarium

Det är lite konstigt att de som jobbar med att motivera folk att äta hälsosamt och GI-rätt visserligen är smala, men i stället själva satsar på att se nästan konstgjorda ut. Solariesolade kroppar, tandblekta gaddar, väteperoxidblonderade frillor. Exempel: Gillian McKeith, Ola Lauritzson, Ewa Söderström, Anna Skipper.

Jag har inga vetenskapliga belägg för att blekt hår skulle förkorta livet men jag tycker att hysterien kring underhudsfettet faktiskt kan ställas i relation till andra saker ibland. Särskilt när ”experterna”, detta förhatliga ord, får stå oemotsagda.

Aktuellt exempel: paret i förra veckans Du är vad du äter som försökt bli gravida i ett år utan att lyckats. Kostrådgivaren Skipper säger då ”det är för att ni är så tjocka”. Vilket det säkert kan vara eftersom de var väldigt överviktiga, men det kan ju finnas tusen andra anledningar till att man är infertil.

Gammalt exempel: Fredrik Paulun fick en blodpropp i hjärnan och överlevde. Varför? För att han äter GI-mat så klart…

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Viktcoachning, nu med solarium

 1. eddan skriver:

  envisa rykten säger att anna skipper röker som en borstbindare och super som en sjöman. hon är bara 39 men ser ut som 45 i sitt ödleskinn…kanske lever vår 80-tals bild av vad som är fräscht kvar, susanne lanefeldt som propagerade för solarium och alla blekta, brunröda blondiner som stod och rökte i rökrutorna.

  någon borde granska dessa hälsoexperter ytterligare, det vore underhållning att se dem smygfilmade (som de överviktiga i du är vad du äter) när de sitter och bolmar över en drink på grand garbo!

 2. enioreh skriver:

  Fast Gillian ser inte så fräsch ut, faktiskt.

  Och den där tönten Paulun (orkar inte kolla upp var plupparna som ska vara ovanför ”u” ska sättas) ser inte heller så fräsch ut. Alltid samma otäcka klämkäcka smajl dessutom. Är han inte lite lönnfet också med dubbelhaka och en antydan till moobs? Han frossar säkert i onyttigheter.

  (Jag avskyr GI-trenden, btw. Och alla andra mirakelmetoder.)

Kommentera