Popjunkien

Stadsvandringar

Det här blir min fjärde sommar i Stockholm och varje år tänker jag att jag skulle vilja gå en stadsvandring för att lära mig mer om stan. Kanske något historiskt eftersom jag älskar sånt, eller något spöklikt trots att jag hatar det.

Svenskan listade igår några roliga turer och jag fastande direkt för de lite ovanligare varianterna. Cornelis i all ära men jag vet inte om jag skulle klara kvoten spexiga glasögon på en sådan tur (se bilden alltså).

Några guldkorn:

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Stadsvandringar

  1. Nina skriver:

    Komiskt är att kommunalråd Mikael Söderlund vill förbjuda stadsvandringar som syftar till att titta på gatukonst. Ska man tycka det är gulligt (förbjuda stadsvandring!) eller ska man gråta?

  2. Ulf Dahlin skriver:

    Ett tips som Svd har glömt är historikern Peter Lilliehööks stadsvandringar som sker då och då i Stockholm. Jag gick med ett ganska stort gäng på förra årets Kulturfestival, och det var helt fantastiskt. Peter berättade med en sådan inlevelse om Stockholms historia. Jag har inte hittat någon direkt stadsvandringssajt med honom, men lyckades att googla fram http://www.peterssalonger.se Sajten har visserligen inte något att göra med vandringar men väl värt ett besök.

Kommentera