Popjunkien

Beverly Hills 90210-repriser

TV3 sänder repriser av Beverly Hills tidigt på vardagsmorgnarna. Ibland glor jag på’t. Och det är ju roligt av flera orsaker.

Orsak 1: Jag ser birollsfigurer som sedan fått en karriär långt större än en Spelling-serie.
Exempel som ligger närmst i minnet: Jessica Alba. Förra veckan dök hon upp som ung tonårsmamma som inte orkade med sitt barn. Skenheliga Kelly bråkade med ett homosexuellt par om vem som skulle få adoptera det lilla barnet. Jag såg inte klart men jag tror homosarna vann.

I den här bloggens begynnelse uppmärksammade jag att Hilary Swank också är ett Bevvan-kid från början. Känner ni till fler exempel?

Orsak 2: Jag ser på seriens moralkakor och relationer med ett någorlunda vuxet perspektiv.
Här kan man ju prata om alla tunga ämnen som serien debatterade. Våldtäkt, droger, aborter, skilsmässor, små blommiga klänningar. Men det tycker jag att jag pratat om så mycket redan, idag vill jag prata om Steve.

Jag har alltid haft två hatkaraktärer i Bevvan: 1) Steve Sanders och 2) David Silver. När jag ser på dem så här femton år senare är min ovilja inför dem lika stark. Gubbsjuka egocentriska grisar. Häromdagen dumpade Steve sin sympatiska flirt mitt under pågående bal bara för att det vankades sex med en annan het blondin. Som tur är blev han lurad och hamnade naken inför en hel salong = han fick skämmas. Men ändå.

Ian Ziering som spelade Steve har varit med i den säsong av Dancing with the stars som pågår i USA nu. Men förra veckan åkte han ut, rätt åt honom!

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Beverly Hills 90210-repriser

  1. Hei! Brandon intervjuet skolens tennis-ess og klarte senere å overtale han til å ikke ta livet sitt. Det var Matthew Perry = Chandler i ”Friends” :)

  2. Eda skriver:

    Missa inte att observera fenomenet ”Beverly-Hills-adjö”. I den serien säger man aldrig hejdå i telefon utan lägger helt sonika på telefonen när man är nöjd. Det var poppis bland mitt kompisgäng för några år sedan, kul men störigt.

  3. Lillabil.blogg.se skriver:

    whuut? jessica alba? btw älskar jag beverly hills och förstår inte hur du kan sitta och klaga på steve och david, de är underbara. Valerie är den man inte tycker om, och sen när Gina är med. Usch.

Kommentera