Popjunkien

Sympatiska Project Runway och Tim Gunn

Den 23 maj är Project Runway tillbaka på svensk tv. Den mycket sympatiska dokusåpan som handlar om att lyckas som designer. En grupp oetablerade designers utmanas varje vecka att skapa kreationer enligt särskilda teman och på givet reality-manér röstas de ut en efter en. Vinnaren får hjälp på vägen i sin karriär, t ex genom att få representation av en manager eller synas i modetidningar och modeshower.

Mest känd är väl initiativtagaren och programledaren Heidi Klum, fotomodellen som varit gravid två gånger under seriens tre säsonger. Min favorit är dock Tim Gunn som är en trygg kreativ coach för seriens hoppfulla designers. Till saken hör att Gunn har en väldigt speciell röst – dels har han som en bubbla i halsen, dels är han väldigt stram i sitt sätt att prata. Därför är det just nu som ljuv musik i mina öron när TV3 kör trailers för serien. Häromdagen var han förresten gäst i Ugly Betty – det vet jag bara för att tv:n stod på i bakgrunden och jag hörde honom.

Här en klassisk Project Runway-scen. Under hela säsong 2 gjorde deltagaren Santino narr av Tim Gunns sätt att prata, specifikt i en sorts fejkad kärlekshistoria där Gunn skulle ha en relation med deltagaren Andrae. Till slut konfronterar Gunn Santino om de olika utspelen.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Sympatiska Project Runway och Tim Gunn

 1. Astrid skriver:

  Tim Gunn ger ju ut sin egen stilbok denna vår! Här är en länk till var jag först såg det. Låter som att det blir riktigt fint. Jag gillar Tim, han är så hederlig.

  http://offtherack.people.com/2007/05/book_club_tim_g.html

 2. Sandra skriver:

  Åh, jag älskade hela den säsongen! Tror inte riktigt att jag kan få nog, helt enkelt.

  Fred & Kärlek

 3. Misanth skriver:

  Klippet går inte att se längre.

Kommentera