Popjunkien

Kändisar med vitt puder i näsan

Apropå att Timbuktu nu kommit ut som ”den svenska popstjärnan” från förra året och att SVT sände en knarkdokumentär förra veckan är det intressant att dra en parallell till hur ogenerat media hanterar knarkisar i Storbritannien.

Till att börja med är ju knark betydligt mer avdramatiserat där. Kanske just därför hängs de som knarkar ut på ett helt annat sätt än de svenska pixlade bilderna och omskrivningar i stil med ”DN-kokainist” och ”kulturprofil” som nu senast. Det mest påtagliga exemplet jag såg under mina år i London är det med såpaskådisen Daniella Westbrook som till slut snortade sönder näsan. Den håliga näsan prydde omslagen på många tidningar (och jag ryser fortfarande varje gång jag ser den).

Ett halvnytt nummer av Heat magazine samlar under rubriken ”The White nose gang” fler bildbevis på kokainanvändande bland kändisar. Förutom den rätt väntade Pete Doherty bara tjejer med vitt puder i näsvecken: Amy Winehouse, Sienna Miller, Sadie Frost, Kerry Katona och Kate Moss. Konstigaste bortförklaringen kommer från Sadie Frosts pr-ombud som hävdar att det var ett munsår.

Svenska motsvarigheter är så vitt (haha) jag kan komma på Tommy Körberg och Johannes Brost men jag har för mig att de tvingades ut först efter att ha blivit dömda för knarkbrott. Men annars är det mest hysch hysch och omskrivningar kring svenska knarkkändisar fortfarande va? För de utländska läser vi ju om hela tiden även i svensk media.

(L*nda R*sing är diskvalificerad).

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Kändisar med vitt puder i näsan

 1. C skriver:

  Plura var svår på det vita på 80-talet!

 2. fredrik skriver:

  Det är ju också roligt att ta upp journalister som vill vara popstjärnor – tex Strage och Virtanen.

 3. Link exchange is nothing else except it is only placing the other person’s webpage link on your page at
  appropriate place and other person will also do same for you.

 4. The next type of juicer is called a masticating juicer because it extracts juice
  using a repetitive pressing movements. It comes with several features such as the following:.
  Manual press juice extractors are quite difficult to operate.

Kommentera