Popjunkien

Konsumentupplysning ang. Kurt Vonnegut

Om ni som jag undrar varför alla skriver ”så kan det gå” apropå att författaren Kurt Vonnegut dog häromdagen så kan jag efter googling berätta att just den frasen är återkommande i hans mest kända bok ”Slakthus 5″.

Eller i originalspråk: so it goes. Enligt Wikipedia återkommer frasen 106 gånger i boken.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Konsumentupplysning ang. Kurt Vonnegut

  1. Malou skriver:

    Närmare bestämt återkomer frasen efter varje dödsfall han nämner… Därför känns det passande… :)

  2. Per Knutsson skriver:

    Kurt V är min favorit. Han har gjort ”Smiley”, ritad i originalutgåvan av Slakthus 5, långt innan datorer blev var mans egendom (i Sverige). Han har också för länge sedan skrivit en populär fras i ”Sirenerna från Titan”, nämligen ”.men någon däruppe måste gilla dig.”
    Snacka om att vara inne före!

Kommentera