Popjunkien

Lindströms tråkiga spexerier

Lars Lindström på Expressen har liksom flera andra gamla nöjesjournalister en något överflödig roll på tidningen nuförtiden. Hur ska man annars tolka de spexiga kåserier han gör lite då och då: politiska kommentarer med långsökta referenser till popkultur. Studentikos torrhumor som inte kan roa någon annan än artikelförfattaren själv och de närmast sörjande på redaktionen.

Det känns som sympatigrejer som han får göra för att det inte finns något annat att skriva om. Eller så har jag missuppfattat något och detta är i själva verket en allmängiltig humorfest som får läsaren att kikna av skratt. Avgör själva:

”Snart går det socialdemokratiska lu(s)iatåget, och fem kandidater gör upp om ljuskronan. Som vanligt är nästan alla blyga. Nämen inte ska väl jag. Gå du. Ta ett steg framåt.”
Läs: Vem får bli lu(s)ia?

”Oj, vad det är synd om lille Lars Danielsson! Likt Harry Potter får han bo i en skrubb under trappan och förbjuds att använda sina magiska krafter för att trolla bort politiskt obehag. Utrikesalfen Carl ‘Dobby’ Bildt blockerar alla hemliga ingångar för att stoppa honom.”
Läs: Lars Danielsson i Harry Potter och Hemligheternas kammare *

”Den svenska succén ‘Reinfeldt’, som är en fristående version av tv-serien ‘Seinfeld’, fortsätter att locka till skratt.”
Läs: Regeringssåpan Reinfeldt.

När vi ändå är inne på Lindström vill jag tipsa om en tankvärd sak som Carreca skrev för ett tag sen: Om affektion och frustration.

* Jag medger att det är lite roligt med Reinfeldt i Hermione-frisyr, men det är ju bildkillens förtjänst.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Lindströms tråkiga spexerier

 1. Men hallå, Carl Bildt med trollöron då? Hoho, det var en klar försköning. Men storpotäten med Ron-frilla, det blev bara värre. Vilket inte vill säga lite, för det är ju inte bra från början.

 2. Frederick skriver:

  Det var på tiden att någon vettig människa tog upp detta med Lars ”Fittskägget” Lindströms ”humoristiska” krönikor, som ju är som hämtade ur papperskorgen vid ett redaktionsmöte för Blandaren.

  Tack för detta!

 3. malte skriver:

  åh, lindström får gärna skriva sina putslustmossiga krönikor 7 dagar i veckan om han vill. jag lever, sedan typ tre år, fortfarande i ett glädjerus över att han inte längre skriver sönder nöjet.

  nöjesskribenter på expressens ”nästa steg” är en fint kapitel för sig. mats olsson klarade det med bravur, men måns ivarsson; är han fortfarande på konsumentsidorna? Jonna Berg hoppade snyggt till glossigare magasin, men var ska egentligen Nunstedt ta vägen? USA-korre? Dagens skratt? det kan (och borde ha för länge sen) gå varsomhelst.

 4. Rebecca (admin) skriver:

  fittskägg hahaha

  Och Malte; du anar inte hur gärna jag ville inkludera Måns Ivarsson i detta också men kände att det var att sparka på någon som redan ligger. Läste t ex ett sorgligt ”nu ska jag träna mig i form”-reportage i Hallå-bilagan som han gjorde för ett tag sen. Undrar hur det känns, att ha varit nere med det hetaste (eller var de nånsin det? jag är lite för ung) och sedan degraderas sådär.

 5. malte skriver:

  NEWSFLASH! Per Hägred, fd nöjeschef på Expr, syntes häromdan som konsument-reporter, klagandes på transfetter.

Kommentera