Popjunkien

Böglobbyn

Om jag vore Sverker Åström skulle jag också hoppa av Böglobbyn. Jag har svårt att formulera några längre argument kring detta konstiga program, men här har ni några punkter:

 • Varför tillåts Olle Palmlöf att komma tillbaka gång på gång? Ännu ett tecken på att 90-talshumoristerna lever ett eget ohotat liv i media.
 • Jag har fortfarande inte hört ett enda bra argument om varför programmet är av bögar och om bögar, bara. Kvinnorna då? Får Olle Palmlöf vara med kunde väl någon enstaka tjej få komma till tals kan man tycka, lesbisk eller inte. Läs den här debattartikeln i GP för mer om detta.
 • Personligen ser jag gärna program om HBT-frågor alla dygnets timmar – så länge ändamålet inte skuggar medlen. Hittills har reportagen varit sega, osammanhängande och halvfärdiga. Som förra veckans reportage om utanförskap inom böggruppen – halva reportaget ägnades åt att prata om Carola (och lite om hennes homofobi). Intressant ämne i sig, men det hade väl kunnat bli ett helt eget reportage?
 • Det inslag som i alla fall på pappret verkar mest intressant, om pastor Åke Green, kommer inte kunna sändas pga rättighetsproblem. Trist!
 • Avslutningsvis tycker jag att man inte tagit tillvara på Sverker Åströms medverkan alls. Med tanke på hans status, ålder och eh… erfarenhet hade jag gärna hört mycket mer om hans relation till homolivet. Han har ju trots allt smygbögat i 88 år. Han och Palmlöf har en rätt bra dialog med varandra men det bestående intrycket är att han är där som en sidekick att göra sig lustig över. Extra mycket så i gårdagens program.
 • Flera andra bloggar har skrivit om detta. Läs via Knuff.

Vad tycker ni? Se de hittills sända avsnitten på webben.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Böglobbyn

 1. Buster skriver:

  Jag läste detta med nöje, blev fundersam ang att Sverker Olofsson var smygbög. Hmm. Oväntat. Men trodde på det. Läste en annan blogg, insåg att jag läst fel. Pust. Nånstans stämde det inte.

 2. Hanna skriver:

  Jag förstod inte syftet med programmet och det är ju jättekonstigt. Undrar hur många tittare det har..

Kommentera