Popjunkien

Bebiskläderna i reklamen

Sedan jag fick barn har jag blivit rätt bevandrad i barnklädesdjungeln. Det är nämligen inte helt lätt att hitta kläder som inte är dekorerade med eldsflammor (”pojk”) eller lilarosa små blommor (”flick”). Lågprisbäst tycker jag Lindex är, de har hittat helt rätt i någon sorts bas- och retrolook till bra tag-3-betala-för-2-dealar. För trots att H&M är beroendeframkallande för mig som vuxen är barnkläderna läskigt trista.

Som den 70-talistnostalgiker jag är har jag rätt självskrivna favoriter: de snygga retroplaggen som säljs på de ställen som specialiserat sig på könsneutrala eller bara moderna barnkläder. T ex fina Ej sikke lej-bodyn med träden, me&i:s sparkdräkt i plysch eller Katvigs randiga cottonwear. (Kolla och handla hos t ex Matador Kids eller Uni.)

Vad har nu detta med något att göra? Jo, under hösten har var och varannan reklamkampanj klätt ungar i kläder från de här ställena. Först Apoteket och deras förkylningsakut. Sen NetOnNet med barnen som leker med tomma kartonger. Och nu senast DN:s nya kampanj. Tre stycken = vad en kvällstidning skulle kalla en trend!

Gissningsvis är projektgrupperna på de två reklambyråer som gjort de här kampanjerna (Forsman & Bodenfors och Garbergs) precis lika 70-talsnostalgiska som vi andra.

Dela: Facebook  Twitter 

12 kommentarer till Bebiskläderna i reklamen

 1. Magnus skriver:

  Tack för länktipsen! Att hitta riktigt snygga och coola kläder till små barn är ju sjukt svårt. Min sambo har varit inne på att starta ett eget märke som en lösning på problemet.

  Jag blir förbannad när jag står och bläddrar bland de rosa klänningarna med cerisa hjärtan på. Det händer att jag letar bland pojkkläderna istället. För även om de är stereotypa för killar, blir de lite spännande på en tjej. Men det är inte någon tillfredsställande lösning eftersom det är förvirrande för folk.

 2. Hanna skriver:

  Jag blir förbannad och jag har inte ens barn!

 3. nyckfull.net skriver:

  Jag har alltid trott på hängslebyxor i jeans på barn. Nu ser man istället vuxna som har det på sej, mitt på dagen. Det är GALENSKAP.

 4. Kemistri skriver:

  Snygg trendspaning!

 5. Malin skriver:

  variousreasons.com har några roliga sparkdräkter.

 6. Emma skriver:

  Tipsar om en sida som säljer könsneutrala barnkläder

  http://www.theaskladkammare.se

 7. Daniel skriver:

  Reklam: Fler coola barnkläder finns för övrigt på, http://www.lipfish.com, som t.ex. finns på Uni m.fl ställen.

 8. Pelle skriver:

  Om man är på jakt efter kläder som inte är uppdelade efter stereotypa könsroller så måste man kolla in Markus Jahnke’s kollektion ”trots – för tuffare flickor och finare pojkar”

  Kolla in de grejerna och många andra fina saker på oii – unik design för små

  http://www.oiidesign.se

  /Pelle

 9. Mimmi skriver:

  Har hittat tuffa, färgsprakande kläder på http://www.kaxigdesign.se. Inte en rosett eller spets så långt ögat kunde nå. Coolt till både sonen och lilltjejen!

  Stort plus i kanten för de ekologiska materialen. Värt att gå in och titta på, hemsidan är läcker – jag blir glad!

  /Mimmi

 10. Lisa skriver:

  En nätbutik som har lite coola plagg för ungar är http://www.kidswithoutlabel.se
  inga typiska tjej/killfärger

 11. Johanna Flink skriver:

  jag skräddarsyr barnkläder efter beställning till rimmligt pris. Kolla in min hemsida. http://www.123minsida.se/F-link

 12. Anna skriver:

  Jag säljer könsneutrala barnkläder i min butik. Bland märkena finns Moonkids, Shampoodle, Trots, Lummen och Kade. Välkommen!
  http://www.juniform.se

Kommentera