Popjunkien

Here they go again

Ok go verkar ju ha gjort den synkroniserade dansen till sitt signum. Jag skrev i våras om deras första video – internetfenomenet ”A million ways” där de framför en dans som blivit så poppis att folk skickar sina egna inspelade versioner till bandet.

I nya videon ”Here it goes again” fortsätter de att synkdansa, den här gången ovanpå och omkring löpband i rullning. På MTV Video Music Awards framförde de sitt stycke live. Kolla!

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Here they go again

 1. SW skriver:

  Hehe. Men samtidigt som jag gillar grejen belyser ju OK Go:s framgång just det paradoxala i Internetfenomen och vad de kan göra för/med band.

  Det häftigaste med den första videon var ju dess gerilla- eller DIY-stil, och just på grund av framgången med detta lyfts de alltså nu upp i större, MTV-sammanhang och känner sig också tvingade att uppgradera, göra bättre, coolare, med OK Go-loggor på träningsbanden och allt sånt…

  Jag vet inte jag drar för stora växlar, men känns det inte som att Internet-underground-reklam-kampanjen inte kan bli framgångsrik utan att också förlora undergroundklangen och på så sätt, när den brejkar mainstreamytan, bara bli ännu en ny grej bland andra?

 2. AnnaO skriver:

  Att det finns så många som har lagt upp sin egen version av dansen till “A million ways” beror på att OK GO har utlyst en tävlig och de som vinner får dansa dansen på scen på en OK GO-spelning. Ett underbart inisivativ tycker jag!

 3. Johanna skriver:

  Jag tycker att det är kul att treadmill-videon har börjat visas på MTV, jag fick den skickad till mej (ja länken till youtube alltså) för någon månad sedan och tänkte inte mer på det. Och igår mellan typ Christina Aguileras senaste och något liknande så klämdes den här in. Och imorse visades den igen. Själv försöker jag övertala folk att återskapa videon nästa gång vi går till gymet, men det är ingen som nappar.. kanske lika bra det.

 4. anna skriver:

  haha. jag höll på att svimma för det var nog det häftigaste jag sett på den här sidan julafton…
  (jag tror jag såg den samtidigt som johanna här ovanför, f.ö.)

 5. Reblo skriver:

  SW: jag vet inte vad jag ska tycka. Å ena sidan har du rätt och det känns fantasilöst att fortsätta skojdansa till singel efter singel. Å andra sidan lyckades de ju uppa den första koreografin rejält genom att blanda in löpbanden. Kunde ju fallit rätt platt. Men jag hoppas att de varken vill eller vågar dansa till en tredje låt.

  Sen är det ju intressant att deras musik vad det verkar är rätt trist. De hade ju aldrig blivit någorlunda stora om det inte vore för videosarna!

Kommentera