Popjunkien

”Sveriges Sheffield”

Ett några veckor gammalt länktips. Expressen Kultur skildrar i en artikelserie partiledarnas hemorter och Björn af Kleen åkte till Maria Wetterstrands (och min) hemstad Eskilstuna.

Jag gillar den dystra tonen och känner igen den mörka bilden av stan som han kallar Sveriges Sheffield. I alla fall som det var då – nuförtiden känns det inte alls lika hårt och kallt.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till ”Sveriges Sheffield”

 1. Astrid skriver:

  Men… Sheffield ar ju jattefint? Kullar och dalar och oh! Blir alltid avundsjuk nar vi halsar pa vara kompisar dar for att de har sadan utsikt.

 2. Reblo skriver:

  Men Eskilstuna är inte fult :)

  Sheffield är känd som industristädernas industristad och liknelsen handlar nog om massarbetslöshet i industrins skugga som båda städerna drabbats hårt av.

 3. Astrid skriver:

  Sant, sant. Det verkar bara inte sa industriellt these days, inte varre an andra engelska stader. Sa maste jag val erkanna att jag inte varit i Eskilstuna forutom nagon gang nar jag var liten for att ga pa Zoo. Men jag menade inte att Eskilstuna ar hemskare an nagon annanstans!

  Har pa ostkusten i England dar jag bor kanns det mer industriellt och det finns mer arbetloshet har an Sheffield, har jag upplevt i alla fall.

  Ville bara big up Sheffield, det ligger sa vackert pa sju kullar.

 4. Reblo skriver:

  jag förstår precis, för inte heller Tuna känns säkert industriellt idag och det är väl heller inte den delen av stan jag känner bäst som den lantunge jag är :)

 5. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?
  Espa?a Nike Air Max Humara-hombre Negro Blanco
  [url=http://www.airmax90baratas2015.es/espa?a-nike-air-max-humarahombre-negro-blanco-p-702.html]Espa?a Nike Air Max Humara-hombre Negro Blanco[/url]

Kommentera