Popjunkien

En ny spionskandal

Jag kunde verkligen inte bry mig mindre om de s.k. spionskandalerna mellan partierna i valrörelsen. Så någon har låtsats vara sosse, so what, sånt är väl mer regel än undantag bland förnumstiga unga kampanjare? Men den mediala aspekten intresserar mig lite oavsett. Inte minst eftersom Socialdemokraternas pr-funktion återigen jobbat för högvarv under en kväll som rimligtvis borde tillhöra Alliansen (pga utfrågningen av Reinfeldt i SVT).

Just nu toppar Expressen med ett inlånat scoop från Dagens Industri – någon har gjort intrång på socialdemokratiska datorer. Låter återigen som en storm i ett vattenglas och verkligen inget som liksom berör andra än de som arbetar inne i kampanjerna. Väl? Låt dem hålla på liksom.

Nåväl, det allra konstigaste i Expressens rapportering är att man bjussar DI:s reporter Fredrik Sjöshult på en sorts CV i jätteformat. Först på startsidan:

Sen i en artikel som lovar att ”…berätta hur avslöjandet gick till”. Man tänker som läsare att det kanske pågått grävande och smart bevakning, ett riktigt hantverk. Men nej, först broderar man i stycke efter stycke den där jätte-CV:n för DI-reportern innan man i sista meningen avslöjar att en folkpartist serverade honom scoopet.

Inte svårt att förstå att det är byteshandel på gång. Expressen får använda DI:s uppgifter som de uppenbarligen inte kommer göra något på förrän i morgondagens tidning. Sjöshult får lite extra utrymme som tack och alla är glada. Men jag gissar att tidningens läsare lär vara rätt ointresserade av vilka jobb Fredrik Sjöshult har haft genom åren och vad branschtidningen Resumé kallat honom eller inte.

Update
Artikeln har nu ändrats och texten kring avslöjandet broderats ut. När jag skrev inlägget var texten så här spartansk.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till En ny spionskandal

 1. Mo skriver:

  Haha. Och det blir än mer kittlande när man betänker att nämnde Sjöshult och Expressens Niklas Svensson faktiskt är polare.

 2. SW skriver:

  Lundell verkar ju inte vara, eh, Expressens stjärna direkt. Men man får ju hoppas att artikelns bristande kvalitet (t.ex. ”Dagens Industri, DI, är Sveriges ledande affärstidning”, som låter som en beskrivning cut-and-pasted från DI:s hemsida, eller grundskolemisstaget med frågetecken i slutet av ett påstående bara för att det innehåller _ordet_ ”fråga” – ”I ett rundabordssamtal i senaste numret av Resumé får Sjöshult frågan om det förekommer smutskastning mellan partierna?”) beror på att reportern är vik. eller den sena timmen.

  ”Fan, vilket jävla scoop! Lundell, kan du fortsätta skriva av nöjesnotiser från Perez Hilton imorgon och ta det här istället? Kolla upp han Sjöshult, då.”

 3. Hanna skriver:

  Jag tror ”vanligt folk” tycker DI låter lite coolt.

 4. Astrid skriver:

  Reblo, du maste skriva om Steve Irwin! Han dog igar (?) tror jag i en galen farligt djur-olycka.

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,881639,00.html

  Jag blev lite ledsen, jag tyckte han var sjukt cool nar jag var typ tio ar gammal.

 5. Hanna skriver:

  Det var lite sorgligt tycker jag. Man kan ju tycka att han fick skylla sig själv. Fast han hade ju så söta barn.

 6. morsan skriver:

  Och hur fasen kan en försteombudsman låta sina inloggningsuppgifter bli tillgängliga? Utan dem hade FP-killen aldrig kunnat logga in. Oups, det var tydligen två användarkonton till som ”läckt ut”

Kommentera