Popjunkien

Bukfylla

Kvällstidningarnas nöjesnotiser känns ofta bara som bukfylla. Har bloggat en hel del om det tidigare, bl a om de många notiserna om Sandra Bullocks äktenskap och de direktöversatta nonsensartiklarna från engelsk tabloidpress.

Ett nytt praktexemplar är följande lilla icke-nyhet som var en notis i Expressen Nöje igår. Naturligtvis nedskriven av Robert Börjesson i den välbekanta ”enligt The Sun”-traditionen. Citat:

Barnen får tävla
LONDON. Matt Damon och Ben Affleck brukade spela poker. Nu använder de sina döttrar Isabella och Violet för att tävla mot varandra. Filmstjärnorna tävlar om vems barn som gör olika saker först, uppger Sun.

Kan man sina kändisbebisar så vet man att Matt Damon lär förlora big bucks i detta. Hans dotter Isabella är nämligen ett halvår yngre än Afflecks Violet och har alltså inte en sportslig chans att börja krypa, dregla, prata etc innan mini-Affleck. Om det ens vore sant menar jag.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Bukfylla

 1. Reblo, jag älskar din koll på popkulturen. Att ha koll på kändisungar på det här sättet är fantastiskt!

 2. SW skriver:

  Haha, precis. Det skulle förresten vara intressant att höra mer om det rent juridiska bakom det hela; artiklar som i stort sett bara är avskrifter av brittisk skvallerpress, med brasklappen ”enligt The Sun” känns ju som lite copyright infringement-varning. Men jag antar att det är okej att referera till andra nyhetskällor under någon slags ”fair use”-paragraf. Hehe, jag är ingen jurist, som synes.

  Och om ”enligt…” är juridisk gråzon är ju ”faksimil” snäppet värre. Kommer ihåg hur det brukade vara i skvallerreportage i tjejtidningar typ Vecko-Revyn på 90-talet, med en ”urklippt” och skuggad bild, med bildtext typ ”Här flyr Leo DiCaprio till hotellrummet efter natten med strippan (faksimil från Hello)”. Innebar detta då att VR slapp köpa bildrättigheterna? Går det också inom något slags ”fair use”? Men det var ju ändå rätt harmlöst. Än värre blir det ju i Internetåldern – Aftonbladet hade ”faksimil” från en brittisk skvallertidnings hemsida häromdagen, i praktiken en skärmdump. Där går det hela lite långt. Jag menar, då kan de ju lika gärna sluta skriva notiserna själva och bara ha en JPEG från typ The Sun.

 3. SW skriver:

  Jag gjorde misstaget att inte Googla först och tala sen.

  Vet inte om bloggkommentaren tillåter HTML, så, exempel:
  http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/utskrift/0,3258,816724,00.html
  http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,562691,00.html

 4. Reblo skriver:

  Micke: I aim to please :) men jag är inte enbart stolt över mina kunskaper, ett gammalt inlägg i ämnet: http://www.crusoe.se/blogg/?p=200

  SW: exakt! Och du anar inte hur aktuell din kommentar är, senast idag stoltserar Expressen med en faksimil ur The Sun!

Kommentera