Popjunkien

Snutnamn

Roligt bloggtips: Snutnamn. Vad ett snutnamn är kan du läsa i det första inlägget men kort sagt ett taget krångligt efternamn som någon som tidigare hette -son har lagt sig till med. Vanligt bland poliser.

Jag hörde för första gången talas om snutnamn när Henrik Schyffert hånade dem i radio en gång för hundra år sedan. Roligt med tanke på att Schyffert själv har ett taget namn. Men vad sjutton var det hans familj hette från början? Jag minns inte nu.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Snutnamn

 1. Rymdkatten skriver:

  Å vilken rolig blogg du har! Hur har jag kunnat missat den? Den är väligt rymdkattig!

 2. Erik skriver:

  Nilsson hette Schyffert innan, men jag har för mig att det är hans föräldrar och faktiskt inte han själv som döpte om sig till Schyffert.

 3. gustav skriver:

  jag har ett snutnamn.

 4. Johnny skriver:

  Snutnamn – vilken galet tuff blogg!

 5. Snutnamn skriver:

  Hej. Vad roligt att du/ni hittat bloggen om Snutnamn. Jag måste faktiskt säga att jag inte visste vare sig att Schyffert ”spanat” om detta, eller tidigare hette Nilsson. Detta måste jag självfallet gå till botten med.

  För övrigt najjs blogg.

 6. Reblo skriver:

  Rymdkatten: tack söta!

  Erik: så var det ja, tack för info

  Snutis: när jag tänker efter kan Schyfferts spaning till och med ha handlat om läkarnamn, de brukar ju också spexa till det… Jag ser hur som helst fram emot Schyffert-utredningen :)

Kommentera