Popjunkien

”Jag är minsann ingen miljonär”

Häromdagen publicerade Expressen ännu en ”hela listan” – den här gången över de rikaste kvinnorna lokalt där just du bor. Igår hade tidningen infört en rättelse som lät så här:

”Förtydligande angående listan över rikaste kvinnorna i Sverige. I Kristinehamn heter den rikaste kvinnan Anna Margareta Falk, inte att förväxla med 62-åriga Anna Ingrid Margareta Falk som också bor i Kristinehamn”.

Oavsett vem som ringt in rättelsen är den ju skitrolig:

 1. Om det är den fattiga Anna Margareta som gjort påpekandet är det ju roligt att hon kämpar för att inte framstå som miljonär. ”Jag har minsann inga pengar” eller nåt. Om det hände mig skulle jag bli glad – hela stan får mer än gärna tro att jag är värsta rikisen.
 2. Om det är den rika Anna Margareta är det ju underbart förmätet. ”Jag vill att ni förtydligar att det är JAG som har pengarna” liksom.
Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till ”Jag är minsann ingen miljonär”

 1. Hanna skriver:

  Det är säkert en tant som är rädd för att få tigg-brev. Har hört att det är en stor rädsla hos många äldre.

 2. Malin skriver:

  jag tror definitivt det är fattig-Anna. Jantelagen, kom igen. Om jag var en 62-årig tant skulle jag bli livrädd för grannarnas blickar om de plötsligt fick för sig att jag var miljonär. Avundsjuka, bitterhet, skitsnack…

 3. Sthlm dagtid skriver:

  Damen hade nog fått lära sig i sin ungdom att man inte skulle förhäva sig. Själv är jag mest chockad över att Expressen bryr sig om att rätta en felaktighet de har skrivit. Hon måste varit rejält övertalande.

Kommentera