Popjunkien

Joey och Caitlin i Degrassi

Jag har tidigare bloggat om populärkulturell parnostalgi i två olika former:

 1. Kändispar som var ihop så pass länge att man glömmer bort att det är rätt länge sedan de gjorde slut. Som Brad och Gwyneth t ex. Läs inlägget här.
 2. Kärlekspar i teveserier där relationen har engagerat tittaren bortom vettiga proportioner. Mitt favoritexempel är Billy och Alison i Melrose Place. Läs inlägget här.

Helt apropå inget slogs jag av ett tillägg till punkt två: Joey och Caitlin i Degrassi Junior High!

Jag har tidigare bloggat lite om Degrassi-serien men här kommer lite bakgrundsinfo och länktips. Serien har följt en grupp barn och ungdomar i Toronto sedan tidigt 80-tal. Alla delar har gått i svensk teve: i Vi på vår gata var de ett gäng småungar, i nämnda Degrassi Junior High i tidiga tonåren och i Degrassi High nästan vuxna. Jag minns att serien behandlade moralfrågor lika framgångsrikt som någonsin Beverly Hills 90210. För efter att karaktären Spike fått barn som 13-åring visste man att hålla på sig. Det var också i Degrassi jag lärde mig att inte stoppa en sked i munnen på någon som lider av ett epileptiskt anfall.

Efter ett tioårigt uppehåll kom år 2001 Degrassi: The Next Generation där vissa av rollerna är barn till originalseriens karaktärer. Både Joey och Caitlin är med och precis som vid verklighetens återföreningar med gamla högstadieprofiler har de liksom… tappat något på vägen. Hår till exempel.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Joey och Caitlin i Degrassi

 1. Johanna skriver:

  Åh Caitlin var väl ändå så himla söt! Mitt tv-par blir nog, hrm, Zack och Kelly i ”Saved by the bell” (allltså Pang i plugget). Shit, jag gick i 6:an och fullkomligt hatade när Saved by the bell 2 började visas något år senare, bara Screech var kvar ju.

 2. Johanna skriver:

  Okej, måste kommentera igen för jag kom ju på att tv-paret som engagerat mej mest i någorlunda vuxen ålder är Tim och Dawn i The Office. Nu ska jag sluta tjata.

 3. Issambre skriver:

  Nu har jag kollat igenom alla Joey och Caitlin-videosar som fanns på YouTube (tror jag) och inser att jag var dumdumdum som inte orkade följa The Next Generation. Såg bara två avsnitt tror jag. Har Svt visat alla avsnitt? Och den stora frågan: Hur gick det för Joey och Caitlin in the end?

 4. Mia skriver:

  Wow, vilken upplevelsen när jag kollade på Joey och Caitlin. Degrassi high följde jag slaviskt…så bra serie…

 5. Reblo skriver:

  Issambre: jag vet faktiskt inte! Men av alla klipp att döma verkar de ju ha fått varandra, väl?

Kommentera