Popjunkien

Minnenas television

Ikväll sänder SVT:s Minnenas Television 1984 års Melodifestival i repris. För oss som inte var så gamla när det begav sig är det ett smått skräckinjagande besök i dåtiden. 80-talsmode, en lite för avslappnad Fredrik Belfrage, banal koreografi, jurygrupper indelade per ålder och så Björn Borg som prisutdelare. Med dagens mått mätt rätt tafflig teve där artisterna sitter på en läktare – inget green room alltså – medan de väntar. Och idag skulle nog ingen 24-åring med självaktning sjunga ”Livet är som ett träd” och göra hopsasteg med två bakgrundsdansare (som Vicki Benckert gjorde).

Men oj vad det märktes att det var Herreys som var vinnarna redan innan de korades. De var ju de enda som var färgglada, dansade synkat och bröt på amerikanska.

Det hela skulle kunna vara en film gjord på 2000-talet där man så desperat vill återskapa 80-talskänslan att man använder klyscha efter klyscha från den tiden. Men som det verkar på på det här programmet så var den här tiden alltså exakt så pastellig som det brukar återberättas?!

Den här Herreys-dosen har för övrigt gjort mig sjukt sugen på att höra ”Varje liten droppe regn”.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Minnenas television

 1. Petra skriver:

  Alla var ju jättetrendiga med stövletter och pösiga höga midjor! :-) Och vad gamla alla 25-30-åringar såg ut!

 2. Reblo skriver:

  verkligen! Och tänkte du på att det var gamlingarna som röstade på Herreys medan yngsta jurygrupperna gillade John Ballard mer? Gissar att det var ungdomarna som året därpå drömde hångeldrömmar om bröderna Herrey, inte PRO-gänget.

 3. Petra skriver:

  Ja! Jag fattar inte att John Ballard fick högsta poäng av 15-åringarna! :-)

 4. C skriver:

  Det var ett än mer skräckinjagande besök i dåtiden för oss som var relativt vuxna så, kan jag tala om. Jag fick ångest för att jag (sannolikt) såg ut ungefär så där jag också, jag har helt lyckats förtränga det.

 5. sodan skriver:

  åh! varje liten droppe regn! det var den allra första skiva jag köpte. maxi-ep med 4 låtar på fullstor lp-vinyl. och det bästa? jag har den kvar!

 6. Jonas skriver:

  ”Sitter på ett tåg och tänker på dig.”

  Jag har också kvar den! Fatta vad tuff Richard var med sina läderhandskar. :)

 7. Lisa skriver:

  du skulle ju kunna köra kombinationen ”låna lisas symaskin och lyssna på gamla herreysplattor” borta i årstaberg någon kväll?

 8. Reblo skriver:

  Lisa: vilket flott erbjudande, topp!

Kommentera