Popjunkien

När Guldlock tog näsgodis

Att Patrik Sjöberg knarkar förvånar mig inte det minsta. Har man haft nästan samma frisyr i minst 20 år kan man ju behöva fly verkligheten ibland.

Men ärligt talat. Vad är det med män som vägrar klippa av sitt långa hår? Oavsett om det handlar om pudelrockig 80-talsfrisyr, 90-talig grungepage eller för den delen 2002 års retrosynttofsar så tycker jag mig se ett mönster. De som var tuffa då försöker behålla sin balla status genom den då så trendiga frisyren. Eller så kanske det bara handlar om att vara bekväm. Men vartefter hårfästet kryper bakåt och håret ändrar både färg och konsistens kan det inte bli annat än hårfiasko.

Patrik Sjöberg var kanske superhet då men är inte lika läcker längre va. Särskilt inte som han verkar klippa någon sorts polisong under de långa lockarna. Brr.

Artikel hos Expressen.

Update: klipp-dig-minst-vart-tjugonde-år-kriteriet kan så klart appliceras även på kvinnor. T ex Kristina Lugn.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till När Guldlock tog näsgodis

 1. ban~ken skriver:

  Jag tänker osökt på TV:s väderman. Den långhåriga alltså. Häromdagen hade han dessutom något slags Beatles/Nehru-kavaj. Det var läskigt.

 2. malte skriver:

  motargument: willie nelson

 3. Hanna skriver:

  Rubriken var enastående.

 4. Buster skriver:

  Ev av mina närmsta vänner har haft långt hår i 18 år. Sen han gick i sjuan typ. Men nu i påskan, voila! Ätnligen. Vi har peppat honom sedan 1993. Äntligen.

 5. Kimmo skriver:

  Min egen hårfagre man har haft samma problem i massor av år. Jag tjatade och tjatade men inget hände. Tills jag i våras lyckades sätta fingret på det egentliga problemet (jag kallar det för grunge-nojjan). Alla män i 30-40-årsåldern som haft sina glansdagar med lång frisyr (oftast under grunge-eran) blir som Simpson – coolheten sitter i håret.

  Efter bearbetning av mig och vänner börjar nu coolheten bli mer och mer förankrad i min mans person istället och frisyren blir kortare och kortare för varje klippning. I love it!

 6. anna skriver:

  på tal om det har jag läst/hört/fått för mej att det är ungefär samma med tanterna man ser på sin lokala pub som har samma kläder som de hade på åttiotalet. förmodligen var de på den tiden VÄRSTA pinglorna, det var höjdpunkten i deras liv. sen fortsatte de väl tänka att ”med den häär makeupen/jeansen med skinndetaljer blir männen som gaalna”. och det kanske de blir. iaf de på den lokala puben.

Kommentera