Popjunkien

Allt är… bortglömt

Alltså värsta konstiga grejen. Har just läst två Camilla Läckberg-böcker och funderade på vad jag var sugen på i läsväg härnäst. Kom på att jag fortfarande inte läst ngt av Jonathan Safran Foer och gjorde en mental not att inhandla Allt är upplyst och Extremt högt och otroligt nära.

Sen gick jag förbi min egen bokhylla och en pocketbok liksom talade till mig alt. hoppade ut några mm längre ur hyllan än de andra. Jag fastnade alltså för en endaste bokrygg i hyllan (vilket inte är en prestation i sig eftersom jag sällan sparar böcker och därför inte har så många titlar i hyllan heller. En läst pocketbok är en utmärkt bytesvara tycker jag). Nåväl, boken i fråga var i alla fall… Allt är upplyst!

WTF! Jag har den alltså redan. Är den ens min? Eller har jag lånat den (kanske är den din Jossi)? Eller kan jag ha köpt den men inte LÄST den?

Hur som helst. Läsproblemet åtgärdat.

Det verkar förresten vara något hygieniskt på gränsen till kroppsligt i Safran Foers skrivande: Att skriva är som att sjunga i duschen och Skrivandet är som att dra ut tänder.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera