Popjunkien

Terry Wogan

Jag trodde jag bloggat om Terry Wogan hundra gånger om men hittar inga gamla inlägg. Nåväl, han är så fantastisk att han en sån här helg måste få ett helt nytt inlägg alla gånger.

Han är en legendarisk engelsk BBC-profil som varje år refererar Eurovision Song Contest i teve och radio. Som Pekka Heino gör här, men bra. Sarkastiskt, superpartiskt, roligt och elak-fyndigt. Och med tanke på hur dåligt Storbritannien numera levererar i själva tävlingen (värt ett eget inlägg!) är det just Wogans snack som gör att många väljer att kolla ändå. Jag kan dessvärre inte presentera några exempel så här på rak arm men kan berätta att en av gångerna jag följt Eurovision Song Contest på engelsk teve var när Roger Pontare representerade oss. Stor skam för mig som svensk, guldläge i kommentarerna för Wogan.

Det verkar på engelska bloggar som han levererade enligt förväntan igår med.

Besök BBC2:s Eurovision-sajt och ta del av hans terryismer.

Mer Terry i popkulturen: Franz Ferdinand sjunger om honom i ”Dark of the Matinee”.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Terry Wogan

 1. Wibjörn skriver:

  Hallå – inte bara på engelska bloggar om jag får be:
  http://wibjorn.webblogg.se/200506224815_finsk_fraggelrock.html

  ;-)

  Dessutom avslutade han hela spektaklet med – ”Thank you for watching – it was…amazing.”

 2. Astrid skriver:

  Ja, forsta aret med engelsk kommentator och vi lag och vred oss av skratt. Visste ju att Terry Wogan ar grym tv-vard men inte att han var sa rolig som kommentator.

 3. Mats skriver:

  Ja, satans vad rolig han var! Årets tv-underhållning hittils!

 4. Reblo skriver:

  Wibjörn: I do beg your pardon :)

 5. Elin skriver:

  ja det var stor sorg här i tvsoffan för sambon som inte hade terry vid sin sida. nästa år så får vi nog ha förberett oss med fler bbc-kanaler helt enkelt! du är välkommen över isåfall för att få din terrydos tillfredsställd ;)

Kommentera