Popjunkien

Min ljudfascism

Jag är rent alltmänt ljudfascist. Jag tycker inte om ljud, särskilt inte ljud som stör. Exempel på ljud som stör:

 • sporttutor, t ex under valfri VM-final i hockey.
 • dörr-pyset när man kliver av bussen.
 • teveapparater som står på utan ljud (ja, tevetystnaden LÅTER).
 • radioapparater som står på på för låg volym.
 • grannar som borrar och slipar.

De ljud jag tänker på mest just i dagarna är nummer ett: sporttutorna, hese Fredrik, idiottrumpeterna, you name them. Hur KAN man frivilligt sitta en HEL hockeymatch och bara tööööööööt?

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Min ljudfascism

 1. SANDRA skriver:

  Tööööööööt!

  Jag verkligen.
  Hela publikhavet går hem med ett enda stort tinnitus.

 2. b-m skriver:

  Störigt är också ljudet från hårddisken. Den låter fruktansvärt, typ piper och surrar.

 3. Buster skriver:

  Jag kan inte sitta nära dörren just pga av pyset.

  När jag var liten kunde jag höra om en tv var på så fort jag kom in i huset. Alltså, även när det volymen var av. Jag trodde jag hade en superförmåga.

 4. kaktus skriver:

  Åh, jag AVSKYR dörrpyset på de nya SL-bussarna. Jag tror faktiskt inte att det är tillåtet med såna starka ljud egentligen… Farligt för hörseln. Tacka vet jag de gamla sladdriga dörrarna som inte lät något särskilt.

  Jag kan dessutom fortfarande höra om en TV är på med ljudet av när jag kommer in i ett hus, men jag tycker inte att det är så fruktansvärt störande.

 5. Misanthropique skriver:

  Ljud från någons hörlurar är det värsta ljud jag vet. Efter pip och visslingar, men det är bara för att det skär i mina redan förstörda öron. Hörlureljud är bara så ett så sjukt irriterande surr.

 6. Anna skriver:

  och vänta bara tills du sitter med liten liten sovande bebis med känsliga öron PRECIS i dörrpyset. Vissa gånger ville jag bara gå av, andra försökte jag hålla för öronen på bebben, så att hon inte skulle behöva vakna vid varje hållplats.

 7. Emma skriver:

  Det jobbigaste är väl ändå när någon sitter mittemot en på tunnelbanan och andas högt genom näsan! Det är till 99% (äldre) män som envisas med att skapa detta ytterst obehagliga ljud. Varför? Öppna munnen om ni har andningssvårigheter.

Kommentera