Popjunkien

Kulturpersonligheter jag blandar ihop med varandra, del två

Det var ett tag sedan jag redde ut vilken Marina som var vilken. Idag handlar det om två Stig: Larsson och Claesson (Slas).

Varje gång jag läser om Stig Larsson måste jag tänka igenom vem av dem det är. Får man erkänna sådant? Jag är som bekant ingen kultursnobb. Men jag vet att Slas är mycket äldre och kanske inte lika aktiv. Om Slas vet jag även följande: hans tecknade stories var liksom barnprogram när vi var små fast de var så konstiga. Jag minns att jag älskade dem ändå. Sen lånade jag Efter oss syndafloden av Hemlo typ 2003 och har fortfarande inte lämnat tillbaka. (Sorry love, kommer tillbaka samtidigt som Bobby Long).

Om Stig Larsson vet jag följande: han har en katt som heter Esset och som efterlystes på kultursidorna i Expressen (?) för något år sedan. Genialiskt (även om det bara var en katt for christ’s sake). Det finns även en ”lever han?”-tråd om honom på Flashback. Fast inte ens (allra minst?) där kan de hålla isär personerna – de blandar ihop honom med hela besättningen i Rederiet.

Här har jag lånat en Slas-teckning från Konsthall Södertälje.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Kulturpersonligheter jag blandar ihop med varandra, del två

 1. Andreas skriver:

  Stig Larsson är en riktig snuskgubbe dessutom.

  Två lysande böcker av Slas:

  ”Om vänskap funnes” (en av extremt få böcker jag läst mer än tre gånger)
  ”En vandring i solen”

 2. Xx skriver:

  Stig Larsson är dekadens, amfetamin, unga tjejer. Slas är ju mer bara en gammal gubbe som tjatar om att det fanns utedass på Söder när han var barn. Gillar hans teckningar though…

 3. ban~ken skriver:

  Sedan har du ju författaren Stieg Larsson vars deckare nu publiceras postumt. Eftersom det där E:et i förnamnet inte ska uttalas så undrar jag hur de gör i t.ex. Kulturnytt i radion. Mitt förslag är att man ger den Stieg som inte lever titeln ”Sankt” så att man kan skilja de två åt. Åtminstone medan Lilla Essingens store son finns bland oss.

 4. David Hall skriver:

  Vad är det för fel på ”framlidne”?

 5. ban~ken skriver:

  Inget fel men har det inte begränsad användningstid efter respektive hädangång?

 6. David Hall skriver:

  Sant och att prata om d.y. och d.ä. blir lite dumt när de tillhör samma generation. Och att införa initialer nu känns lite sent.

Kommentera