Popjunkien

Ge mig mer

I helgen skrev Aftonbladet Söndag (bara för inloggade) om svenska Linnea som är festfixare i New York. Samma tjej har tidigare varit med i någon Outsiders-liknande dokumentär. Åh vad jag vill veta allt juicy stuff kring hur hon – nu 25 år gammal – fick sitt jobb, hur mycket skit hon fått ta (det syntes iofs i den där dokumentären för några år sedan), vad hon tjänar och hur mycket hon jobbar (hur ser hennes timrapporter ut liksom)?

Men artikeln gav mig iiinget. Det här är den enda passusen som handlar om hur och varför hon hamnade där hon är:

Linnea sa upp sig och började studera hotell och restaurang, design och marknadsföring i USA. Vad hon skulle arbeta med efteråt studierna hade hon ingen aning om. Men en kväll när hon bläddrade i en skvallertidning och såg en lyxig kändisfest föll bitarna på plats. Hon skulle bli festfixare.
– I dag gör jag allt jag tycker är roligt. Jag komponerar menyer men behöver inte laga maten, ansvarar för designen på festerna och arbetar mycket med marknadsföring och sponsorer, säger Linnea.

Kunde de inte bjussa på mer än så här? Vilka kontakter hade hon, hur länge fick hon slava? Det låter som det var helt sjukt lätt, men det misstänker jag att det inte var. Och, vem har inte bläddrat i en tidning och tänkt ”hm… jag kanske ska bli kirurg” men sedan inte blivit det?

Hade jag haft tillgång till så intressant stoff hade jag gjort något med det, inte bara konstaterat ”Linnea är festfixare”. Men det där är lite typisk de kort-snärtiga ”artiklarna” i söndagsbilagorna också, en massa yta men inget innehåll.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Ge mig mer

  1. erika skriver:

    om några år när hon blivit känd eller nått (kanske spelat in en skiva, who knows) skriver hon säkert en självbiogrtafi med ALLA smaskiga detaljer; sex, knark och ätstörnigar eller vad det kan tänkas stå i aftonbladets recentionsrubrik.

  2. natalie skriver:

    jag tar studenten om en månad. tror du man kan kalla in henne och be henne hålla föredrag med syo? ”hur jag fick ett glidarjobb utan att anstränga mig”. jag kommer vara där.

  3. AnnMarie skriver:

    Om hon slavar som de gör i boken Everyone worth knowing, så verkar det vara ett överreklamerat jobb. Å andra sidan, säkert kul för en 25-åring ett tag.

Kommentera