Popjunkien

Dagens citat

”Vi vill bara sätta tecken för att det är våra gator också. Nu är det vår och vi vill festa”

Reclaim the city-brud i nyheterna i morse.

Ja jäklar vicken fest det bleeev. Värsta röjet liksom där Steffe ba to en stol å KASTA igenom skylfönstre. De ä ju vååååår liksom sa vi. Sen kom bängen å vi ba drog iväg och peka finger. Sen fira vi vår’n mä att kasta sten – så himla mysit. Längtar redan ti nästa vår.

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Dagens citat

 1. BisonFredrik skriver:

  ”Vi vill bara sätta tecken för att det är våra gator också.”
  Är det någon som egentligen har påstått något annat? Jag menar, de brukar väl sällan bli hindrade att använda gatorna i vanliga fall.
  Man ska dock akta sig för pratminus. U never know what u gonna get. :)

 2. Julia skriver:

  ”Ja jäklar vicken fest det bleeev. Värsta röjet liksom där Steffe ba to en stol å KASTA igenom skylfönstre. De ä ju vååååår liksom sa vi. Sen kom bängen å vi ba drog iväg och peka finger. Sen fira vi vår’n mä att kasta sten – så himla mysit. Längtar redan ti nästa vår.”

  Den konstiga är att jag var där och inte märkte nått av de sk upploppen och att jag varit på Reclaim och dylika tillställningar många gånger föut, men alltid tycks ha missat de våldsamma upploppen som medierna glatt berättar om. Vilket fått mig att tröttna på bilden av den våldsälskande pubertala aktivisten som ständigt snurrar runt i alla medier och ännu värre – som människor verkar köpa utan eftertanke.

 3. Andreas skriver:

  Julia: Men hade du varit med vid Stureplan så hade du nog märkt det, för 140 arresterade, dubbelt så många tillsagda, av de cirka 1000 som befann sig där, är faktiskt 1/4. Och det märks.

 4. Lp skriver:

  Det som åsyftas med att ”ta tillbaka gatorna” är att de ju faktiskt inte är våra – bara om vi konsumerar på dem eller anpassar oss till handlarnas stad.

 5. Hanna skriver:

  Vad ska vi annars med gator till?

 6. Xx skriver:

  Problemet med RTS:s tillställningar är att de lockar till sig bråkstakar som kommer just för att ställa till trubbel. 2004 hade de en s.k fest på Karlaplan och jag råkade ha vägarna förbi. Där var inte bara vänsteraktivister, utan även helt vanliga fotbollshuliganer (med burberrykeps och allt).

  Hursomhelst, är det någon som förstått vad RTS vill för något? Vem förbjuder folk från att befinna sig på gator och torg? Och klart att det ska finnas affärer på vissa gator (Stureplan vore ju inte Stureplan om där inte fanns lite lyxbutiker, störs ni på dem så dra två kvarter bort då!). De har till och med haft demonstrationer i Karlskrona! För er som inte vet är Karlskrona en liten liten plutt-stad som av historiska anledningar har enorma avenyer och torg. Dessa brukar vara helt jävla öde, varför ska dem reklaimas?

 7. Micke skriver:

  Reclaim the city-drägget borde skickas på studiebesök till Darfur i tre månader. Varenda liten sympatisör. Sen kan de få komma tillbaka och gnälla på ”mehhh, de har ju typ såna där boutiqer och sånt på gatorna och bilar kör där, va fan, vi vill oxå va där juh”

  (Sorry, trött och grinig. Men jag menar verkligen det. Reclaim vadå, liksom. Snorungar med i-landsproblem.)

 8. fredrik skriver:

  Det är häftigt att vara borglig och inte se rtc ur ett sammanhang och sätta sig in i det innan man kommenterar det, eller hur?

 9. Nu ska vi inte ha en politisk diskussion här, men jag är inte borgerlig. Däremot har inte RTC lyckats förklara vad det är de protesterar mot, och det, det är inte mitt problem.

 10. (Vadå, kretsar inte hela universum kring mig?) Förlåt för spamningen, Reblo.

Kommentera