Popjunkien

Årets ihopbuntning

En sak som både stör och fascinerar mig är det faktum att vissa buntar ihop unga kvinnliga skribenter till en enda cell. Hur ofta hör man inte t ex hur expressenskribenterna Linda-Linna-Natalia paras ihop till en enda massa? Nu senast var det ett mejl till Annika Leone (Expressen Fredag) där någon konstaterade att ”nu har Expressen triss i menlösa damer: Natalia, Skugge och Annika Leone”.

I och för sig tyder det mest på okunnighet hos den som står för ihopbuntandet. För den personen har knappast läst och jämfört texterna. För läser man de tre (fyra) personerna märker man (väl?) snabbt att det handlar om klasskillnader, nyanser och så klart skilda personliga skrivsätt och åsikter. På samma sätt som tre valfria killar på samma tidning inte skriver exakt lika.

Natalia är är ofta både vass och rolig och rör sig inom intressanta sfärer. Linna alltid så klok så klok. Linda är mest rabiat nuförtiden och skriver bara saker om sin egen situation. Extra tydligt just i helgens tidningar: Linna skriver angeläget, smart och generellt, Linda skriver oviktigt, subjektivt och besserwissrigt. Det här är uppfattningar jag bildat mig genom att läsa texterna, inte genom snabba slutsatser baserat på färgat hår + smink + kön.

(Och medan jag skrev den här texten dök ännu en subjektiv, konstig och oengagerande Skugge-text upp).

Jag tänker mig en annan populärkulturell parallell i detta. Nämligen ihopbuntandet av Big Brother-blondinerna. Ni har också sett rubrikerna och hört fikasnacket om att den och den är årets Big Brother-Linda (ett exempel). Som om varje blondin som går in i storebrorsdokusåpan är likadan! Störst och mest märkbar skillnad blev det när man försökte likna Carolina Gynning vid Linda Rosing. De två var förutom uppenbara yttre attribut ljusår från varandra i person och ambition. Linda en lika trasig white trash-brud i huset som hon fortfarande är i medierna, Carolina en hyfsat målmedveten, smart och rolig brud med visioner (och stil).

(Mer om Carolina i ett separat inlägg, jag läste Ego Girl för ett tag sedan och har en liten recension på g).

Även i år har generaliseringen varit igång. Jag har inte kollat särskilt mycket men har hunnit få uppfattningen att en av få intressanta personer i huset är Jessica. Dvs samma tjej som krönts till årets BB-Linda. Visst, även hon verkar ha en väldigt trasig och brokig bakgrund, men hon är också den enda som liksom ÄR något mer än de gymfreak utan åsikter som befolkar resten av såpan. Hon är rolig, galen och spexig. Verkar fatta att just den här dokusåpan går ut på att underhålla. Att vinstpengarna (som hon säkerligen kommer kvittera ut om någon månad) ska gå till en bröstoperation är ju lite småtråkigt i sak men jag tycker rent generellt att folk får göra som de vill med sina pengar.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Årets ihopbuntning

 1. Hanna skriver:

  Linda har ju blivit lite tokig.. Kanske nån skulle prata med henne?

 2. anna skriver:

  jag håller med dej hela vägen.

 3. Elin skriver:

  Jag håller med om att Linda S. har spårat ut helt! Hon som var min idol när jag var tonåring…

 4. annan skriver:

  Linda är… jag kan inte ens komma på några tillräckligt bra kraftuttryck. Hon lägger sina äckliga besserwissermediamaktfingrar där de helt enkelt inte hör hemma.

Kommentera