Popjunkien

Gnällspikarna demonstrerar

Deltagarna i svenska Top Model är verkligen helt sanslöst missnöjda. Sofia är den som gnäller mest, även om alla är allmänt negativa hela tiden. De fryser, är hungriga, har ont, är pryda, blir felstajlade, har fobier för jättekonstiga saker (bebisar, gröna oliver) etc. Visst, utmaningarna de ställs inför är ibland lite väl avancerade, men ändå. Den som ger sig in i leken osv.

Men de är verkligen underhållande missnöjda och ger på ett skönt jantesätt ett sorts svar på tal på hela konceptet. Motsvarande obstinata inställning kan jag inte minnas att jag sett i den amerikanska upplagan av programmet. Fattas bara att de börjar strejka med hänvisning till brist på kollektivavtal liksom.

Skönaste gnället hittills stod läpp-Julia för när hon röstades ut nu sist. Hon var besviken på den italienska maten och sa på sin fina ryska brytning något i stil med:

”Man får bara nån sallad och lite skinka. Ingen sås. Var är såsen? Sparar de på sås eller? Man blir så lack.”

(För mer Julia-hyllning, läs Modernista-Thereses träffsäkra text).

Ett annat uttalande som fastnade var när 50-talsbruden Emma blev utröstad. Hon var lite inne på att hon nu visste att hon inte skulle satsa på modellandet och sa något om att det skulle bli pinsamt om hon inte lyssnade på proffsen som röstade ut henne utan i stället fortsatte tjata ”jag ska bli modell, jag ska bli modell” även om fem år.

(Men jag är inte säker på att Emma verkligen lade modelltankarna på hyllan. Läs hennes debattartikel om den ogynnsamma vinklingen av henne i serien).

Jag längtar redan till nästa veckas program. De ska fotas under vatten och trailern visar att Sofia är nära döden. Igen.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Gnällspikarna demonstrerar

 1. SANDRA skriver:

  Ang Julia´s profil på TV3:
  ”Intressen:
  Film – kan kolla på fem filmer om dagen utan problem.”

  HUR ÄR DETTA MÖJLIGT?!

 2. Hanna skriver:

  Vilket underbart inlägg. ”Sparar de på sås eller” var nog det roligaste jag sett på tv på länge. En idé kanske vore att sända ett kort program istället för Extra extra eller 100%. Det kunde bestå av veckans roligaste klipp. Jag älskar sånt som inte är tänkt att vara roligt.

 3. Hanna skriver:

  PS Jag avskyr när folk skyller bitchighet på att de bara är ärliga. Det är så fult att gömma sig bakom att man är så ärlig, rättfram, står upp för sig själv, när man bara är taskig/bortskämd.

 4. Johanna skriver:

  Åh jag älskar Julias sås-monolog. Det bästa som hänt hittills i svenska Top Model, utan konkurrens. Plus att hon verkligen har fin brytning. Mer sås åt folket.

 5. anna skriver:

  yep! i’m with julia! hehe.

  top model forevver. skönt att man slipper mini, men what’s up med malins hemska huvudbonader?

 6. mikebike skriver:

  Mohahahahaha… Läpp-Julia… skönt smeknamn!

 7. Madell skriver:

  Hitta bekanta ansikte………http://www.crusoe.se/blogg/index.php?p=836

Kommentera