Popjunkien

Hit me baby one more time

Jag tycker som bekant om det ytliga och det kommersiella. T ex folk som gör hits. Och därför gillar jag att Andreas Mattsson i en intervju påminde reportern om att han minsann gjort låtar till Brolle Jr också, detta när ett frågapåstående om Mattssons arbete med t ex Carola och Peter Jöback kom upp. (Minns tyvärr inte var jag läste detta, hittar ingen länk).

En annan sådan självklar person är Alexander Bard. Som gör allt från som smal syntighet till bögdansmusik som slår stort i östeuropa. Samtidigt är han upphovsman till epos som ”En dag” med Tommy Nilsson och ”Bad bad boys” med Midi Maxi Efti. Sådan beundransvärd bredd!

Finns så klart många många fler exempel, ni kan säkert fylla på med fler? Det finns ingen direkt röd tråd, men jag är lite inne på personer som själva framträder med lite smalare musik samtidigt som de förser andra med riktigt tok-hittiga saker.

Linda Perry har jag redan bloggat om en gång minns jag. Det slår mig i skrivande stund att Robyn låg bakom Darins första solo-hit och dessutom gjort en schlagerlåt till Cajsa-Lisa Ejemyr. Detta givetvis innan 2005 innan hon blev folklig på riktigt.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Hit me baby one more time

  1. John E Thelin skriver:

    Fast varken Bard eller Perry har ju någonsin gjort nåt som är särskilt smalt. De kan skriva trallhits enligt mall (eller knycka friskt – ”What’s Going On” var ”Don’t Worry, Be Happy” i stort sett rakt av). Det är förvisso hyfsat imponerande, eftersom jag tror att varje låt man skriver bara för att tjäna pengar urholkar själen en aning, men ingen av dem har någonsin gjort nåt jag har hört som jag skulle kalla för vare sig personligt eller smalt.

  2. Reblo skriver:

    Jag förstår. Och ”smalt” kanske inte riktigt är ordet jag söker egentligen, utan snarare… ”något annat”? För i ärlighetens namn är väl det skillnaden mellan Andreas Mattsson i Popsicle och Brolle Jr. Inte smalare/bredare utan bara annat.

  3. jenny skriver:

    En fagel kvittrade i mitt ora att Beck minnsann ocksa har skrivit latar at Pink. Fell Good Times tror jag den hette, var tydligen med pa soundtracket till Charlies Angels 2. Vet inte om det ar sant forstas…

Kommentera