Popjunkien

Hänt Bild

När jag förra veckan var och putsade frillan berättade Sarah att hon precis klippt en tjej från P3 i en… P3-frisyr! Nåväl, under den 2½ timme långa processen hann jag läsa jättemånga tidningar. Detta i kombination med en finlatte och en telefon utan mottagning var det närmsta en spa-upplevelse jag tänker komma under 2006. (Jag är ingen spamänniska nej).

Frånsett en ett år gammal Vice så har jag då betat igenom modetidningar och skvallertidningar och kan härmed utse den sämsta av dem alla: Hänt Bild. Jag är som bekant ingen antiskvallermänniska men någon måtta får det faktiskt lov att vara.

Tidningen (nummer 1/2006) hade minst 10 olika varianter på ”titta vilken tjock kändistjej” utspritt över lika många olika områden i tidningen. Inte ens som ett sammanhängande tema utan bara noggrant utspridd tjejmobbning. Några axplock (ej ordagranna):

  • Visst har Jordan en platt mage efter graviditeten men kolla nära (inzoomning av bild) så ser du hur knögglig den är.
  • Gwyneth Paltrow såg ut så här två veckor efter Apples födelse.
  • Och kolla Heidi Klum då, minus 20 kg på en månad (före-efter-bild).
  • Och sen en artikel om Anna-Nicole Smith som så klart illustreras med en kommer-ni-ihåg-när-hon-var-så-HÄR-tjock-då-?- bild. Lika aktuellt att tjata om detta fem år senare som att tjata om hur Jennifer Aniston minsann bantade för att få rollen som Rachel.

Sen är ju ytterligare en aspekt på de här B-tidningarna (tillsammans med t ex Veckans Nu) att de är otroligt dåligt genomarbetade. Stavfel, korrfel och rena faktafel tidningarna igenom.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera