Popjunkien

Semlor och skomakare

Jag kan inte blogga eftersom hela min tillvaro tas upp av tankar på semlor. Jag är typ kär i Mia Öhrn som gjort den smarta boken om semlor som alla tidningar så klart skriver om idag. T ex här och här. Vilken tajming! Det var även hon som gjorde boken om kladdkakor och sommarcaféer. Även om kladdkakor är grymt överskattade behöver vi ju böcker i ämnet.

Annat jag hyllar igen är tjänster. I love prisvärda tjänster. Som Skomakare till exempel. Min gamla favorit har ju lagt ner eftersom de (tack och lov) bygger om heroinhänget på Sergels Torg. Idag var jag och favoritstövlarna på Fältöversetens sko- och nyckelservice som för ynka 70 kronor gjorde stövlarna som nya.

Andra tjänster vi minns: kemtvätt, städhjälp och gentjänster.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Semlor och skomakare

  1. åsa skriver:

    Fast kemtvätt tror jag inte på. Det är en myt, som tomten ungefär. Inget jag lämnat in har någonsin kommit renare från kemtvätten, däremot brukar det kunna ”framkalla” skumma fläckar som inte tidigare synts.

    Men semlorna håller jag med om. Mums!

  2. Veblo skriver:

    Kladdkakor överskattade?

Kommentera