Popjunkien

Lite om Top Dog och annat ”gulligt”

Jag vet inte om det är djuren i sig eller snuttet jag inte klarar av. Bebisröster och viktiga mysminer så snart ett litet djur dyker upp. Ikväll börjar ett nytt sorts snuttprogram om djur och jag tänker givetvis döma det i förhand. Top Dog handlar om hur små hundar ”tävlar om hett modellkontrakt”. Räcker det inte med Djursjukhuset?

Och det här är bara ett i mängden av tecken på att djuren tar över. Apornas Planet kommer att förverkligas I tell you. Några tecken: trots att kattbloggar är de tråkigaste är de vanliga, Fountain-Johanna får oss och Fredrik Strage att dagligen knarka djurbilder, och folk bryter ihop för att ”deras” idéer om djurprogram ”stjäls” av produktionsbolag.

Det enda i mängden av hundprogram jag tänker sympatisera med är det som går på TV4+ (namn?). Den engelska kvinnliga hundspecialisten som syns i trailern har sådan pondus och sådan grym klädstil att jag blir alldeles knäsvag. Voff!

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Lite om Top Dog och annat ”gulligt”

 1. Ida skriver:

  Djursjukhuset.. Jag kan bli jättestörd över vilka resurser som läggs ner på sånt! Jätteoperationer och behandlingar för många många tusen eftersom Snutten/Fluffen/Puffen naturligtvis inte var försäkrad… Är det verkligen värt det? Eller är jag bara jätteokänslig nu?

 2. annan skriver:

  menmenmen! animal cops! vilken dramatik! vilka personligheter! vilken sunkig usa-polisstämning!

  för att inte tala om översättningen.

 3. Jessica skriver:

  För att vara en ”dokusåpa” (teamet bakom programnet anser emellertid att det är ett ”livsstilsmagasin”) tycker jag Topdog var över förväntan välproducerat. Att innehållet sedan gör mig grymt utråkad är ju en helt annan sak. :)

 4. Misanthropique skriver:

  Ida: För många djurägare är det som att säga att det inte vore värt att lägga ner några pengar på att mormor ska bli frisk. Äh vafan, mormor är gammal och ska snart dö, liksom. Ett djur är en familjemedlem och har man pengar att lägga på sjukvård för dem så varför ska man inte göra det? Det är väl upp till var och en om de vill älska sina familjemedlemmar?

 5. Ida skriver:

  Jo, du har en poäng. Det är ju inte så att det är skattepengar man använder. Men jag tycker fortfarande det är lite konstigt ibland. Jag kan förstå att många kan se djur som familjemedlemmar osv, men ibland känns det som att man ändå lägger ner för mycket tid och pengar på en del djur.

 6. Hanna skriver:

  Jag ÄLSKAR djurprogram. Men så är jag ju en hundnörd också, och suckar hela tiden åt de dåliga ”dressyr”metoder och råd de ger i vissa program. Men tittar likväl. Har snarare tyckt att det är konstigt att det inte finns nåt ordentligt hundprogram (förutom snutten i Go Kväll) med tanke på hur många hundägare det finns i Sverige. Finns ju flera om hästar och till och med ett om golf och ett om båtar.

Kommentera