Popjunkien

”De tjänar mest i din stadsdel”

Jag vet, extremt white trash att engagera sig i kvällstidningarnas listor över lokala höginkomsttagare. Men icke desto mindre satt jag och skummade igenom mitt eget grannskap i gårdagens Expressen (ej på nätet). Fantastiskt intressant bloggstoff att den här mannen var typ femte rikast i mitt område. Han tjänar uppenbarligen mer än den genomsnittlige varuhusväktaren. Fast den genomsnittlige varuhusväktaren tjänar nog inga pengar på den här typen av uppdrag.

Förresten: när ska listan över de lokala låginkomsttagarna presenteras? ”De tjänar minst i din kommun”. Misstänker att listan kommer skilja sig betydligt på flertalet punkter: fler kvinnonamn (idag utgörs listorna till störst del av män så klart) och i områden som Skärholmen kommer tio i topp-listan inte längre innehålla 100% svenska namn (som den faktiskt gör i dagsläget).

Sen tycker jag att det finns en farlighet i sådana listor. Snacka om att underlätta för tjuvar. Ponera att du är en tjuv och tänker ”Vem ska jag göra inbrott hos idag då?”. Bara att köpa en kvällsis, plugga lite, googla lite, hitta lite, och vips har man länsat någon rikis hus.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera