Popjunkien

Ava och Sigge

Gravidspekulationer om kändisar i media är lite tröttsamma tycker jag som sagt. Men något jag finner lite intressant ändå är information om vad bebisarna sedan får heta. I USA heter nästan alla döttrar Ava t ex (bevis 1, 2, 3, 4, 5). I Sverige finns mig veterligen ingen lika tydlig namntrend bland kända babys.

Så ända sedan Håkan Hellströms son föddes har jag varit intresserad av vad han skulle heta. Det här vet min kollega som just sms:ade mig informationen – bebisen heter Sigge. Allt enligt Hänt Extra.

Vilket får mig att räkna bort namnet Sigge lite, trots att det varit uppe för diskussion som namn på minijunkien ett tag. Andra i bloggvärlden rätt uppenbara faktorer med det namnet spelar ju in också – jag kan inte låta bli att tycka att det blir konstigt att använda ett redan ”använt” namn hur smygförälskad jag än är i originalet. (Nej, länken går inte hit).

Men det kan också bli tvärtom – ditt barn har ett namn som blir ett kändisnamn sen. Tänk att Gry Forsell födde en Vincent samma ”säsong” som Robinson-Vincent gjorde entré. Måste känts åtminstone lite jobbigt ett tag. Fast nu är ju R-V glömd.

(Kolla, han har gjort om sin hemsida!)

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Ava och Sigge

 1. Britta skriver:

  Va?? Har Vincent gjort om sin hemsida? Oh no, den förra som var så snygg… Höh…

 2. malte skriver:

  han har väldigt många hus, och väldigt många fotomodeller, den gode vincent. eller, vad menar han?

 3. sara skriver:

  homes?? hahaha

 4. Linn skriver:

  Jag träffade faktiskt Sigge och pappa Håkan för ett tag sen. DET är mitt bästa Lassie- ögonblick!

 5. Reblo skriver:

  sannerligen en duktig Lassie :)

 6. M skriver:

  Du som har koll råkar inte veta vad Jocke Bergs och Rikard Wolffs barn heter? Jag är så grymt nyfiken, fast samtidigt rädd för att bli besviken. Tänk om de heter Melissa och Kevin liksom…

 7. Reblo skriver:

  Önskar att jag kunde säga ”koll på barnnamn? Jag?! Hmpf!” men visst vet jag vad åtminstone Berg Jr heter. Inte Melissa, inte Kevin, men ett annat svengelskt pojknamn. Inte olikt det som Stefan Holms son har: http://expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=420256

Kommentera