Popjunkien

Elitigate

Ska vi gissa på att dagens mest bloggade händelse kommer bli snacket om Elit? Kittlande läsning i alla medier precis just nu, men som någon i kommentarerna på Resumé sa: varför uppmärksammar DN detta nuuu? År 2006. Listan har ju uppenbarligen funnits i femton år och jag tycker den nämns lite nu och då i olika sammanhang. Ingen hemlis alltså.

Några inledande tankar från mig:

 • Stackars Martin Timell. Han är verkligen allas hackkyckling och måste ständigt gå ut och rasa i media. Idag: Det är kriminellt och vidrigt. För två år sen: Jag ska slå ner Palmlöf.
 • Helt boring att Anna Björkman fick sparken bara för att ha varit med. Arbetsgivaren har väl inte med ens privata e-postlistor att göra?
 • Bästa kommentaren hittills tycker jag är den från Sofia Nerbrand på NEO. ”Det är en form av skvaller. Det här är verkligheten”. Exakt!
Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Elitigate

 1. Storasysterns skriver:

  Var lite osäker på om det var ett skämt eller inte när jag hörde utdrag ur listan på P3. Men tydligen så var det sant, då!

 2. Genki skriver:

  Att Anna fick sparken hade väl inte med medlemskapet så mycket som med att hon förvarnade listan om publiceringen att göra. Att läcka opublicerat material ska man ha sparken för. Det håller i AD alla gånger. Sedan är Anna B en bra skribent som förtjänar ett nytt jobb omedelbums. Men det är en annan sak.

 3. Hanna skriver:

  Men nu verkar hon ju inte ha läckt något? http://www.resume.se/pub/nyhet.asp?art_id=46811

 4. H skriver:

  Björkman har, vad jag förstått, inte fått sparken utan är avstängd. Problemet är väl snarare att hon var satt att rapportera om Melodifestivalen och de olika deltagarnas chanser, samma tävling som Alexander Bard är med i. Svårt att tro att hon kan hålla sig opartisk då…

 5. Reblo skriver:

  Jag är lite kluven till om det gör henne olämplig faktiskt, mest tycker jag inte det. Om nätverket innehåller typ hundratals personer och Anna Björkman inte är superaktiv så tycker inte jag hon står som särskilt Bard-partisk. Då finns ju tusen andra tvivelaktiga kopplingar att belysa i schlagersammanhang – ser inte en av killarna i kören ut att vara han som är gift med überschlagermannen Christer Björkman t ex? (jag vet inte 100% att det är så, men killen i kören är lik Christers husband)

  Hela medievärlden är ju ett klegg av folk som känner varandra och har gemensamma nämnare. Annat exempel jag just såg: en humorists fru hyllar i sin privata blogg den tv-kanal som hennes man oftast syns i (apropå att de kommer sända Oscarsgalan). Helt i sin ordning tycker jag eftersom hon är en grym bevakarare av just mode & skönhet, men i Schottenius-anda kanske det inte skulle vara ok heller?

 6. Knurf skriver:

  Timell står för mig inte särskilt högt i kurs, men vafan… tycker du det är konstigt att han uttalar sig som han gör när hor-expressen förväntansfullt ringer och berättar det allra smaskigaste för honom? Fuck it.

 7. Reblo skriver:

  men jag menar ju det jag skriver, samma som du säger, stackars Timell som alltid blir hackkyckling i olika sammanhang. Och så utnyttjar media det och låter honom ”rasa”.

 8. Skrubben skriver:

  De borde ju ha skyddat sina viktiga mejl, precis som i teliareklamen, så hade det aldrig blivit någon skandal (eller vad det nu är det har blivit). ”Nonya sosnonasoskokigoghohetoteror fofrorånon elolitot-lolisostotanon”.

Kommentera