Popjunkien

”De larvar sig”

”Sluta larva dig” är en av mina favoritfraser. Så användbar! Så det är klart jag läser en artikel med en sådan catchy rubrik som ”De larvar sig”. Visar sig vara Claes Runheim som använder frasen för att racka ner på SVT:s OS-sändningar.

Vilket fick mig att undra över vad det är i just Claes Runheims krönikor som gör att de plockas från Metro och görs till löpseldar och braskande rubriker hos kvällstidningarna? Jag har inget bra svar egentligen, mer än att det beror på traditionell sensationslystnad kanske. Eller att sportredaktionerna måste leta extra noga för att hitta stoff.

Under hösten har vi sett åtminstone två andra ”attacker” från Claes. ”Attacker” för att texterna ofta inte är hälften så attackiga som de senare återges vara, även om Runheim faktiskt verkar vara en riktig gnällspik:

Han hånar sina kvinnliga kolleger.

Hockeyspelare är tjocka, lata & gillar öl.

Påminner lite om när Aftonbladet använde SOLO för att på sitt eget löp ropa ut att kungen sägs vara otrogen. En story som de säkert velat skriva i hundra år men inte kunde få till förrän en liten ungdomstidning skrev en undanskymd tre rader lång notis om det.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till ”De larvar sig”

  1. Darya skriver:

    Men varför en bild på Claes Åkesson?

  2. Darya skriver:

    Haha! Nevermind. Läste inte ordentligt. Insåg just att han har bytt efternamn. :)

Kommentera