Popjunkien

Tröga tangenter

Det finns vissa saker som man inte tror händer ens när de händer. Som när krångliga jobbgrejer bara FOFF! = löser sig och man kan gå hem via en shoppingrunda, hoppa i mysbrallor och sedan sitta på soffan och småsnörvla febrigt medan den man är kär i lagar varma mackor med pesto och salami i köket.

En annan sak man inte tror är sann är det som händer om man slår ner shift-tangenten på sin PC fem gånger i rad. Första gången gjorde jag det bara i en ren tics-manöver. Testa så får ni se (nu vet jag inte om det funkar på alla datorer, jag har en IBM Think Pad T42). Vad är det för himla oviktig funktion? Finns det någon i hela världen som ba ”nu vill jag att mina tangenter ska bli vahettere tröga” och sedan tycker sig behöva ett kortkommando för att komma åt det?

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Tröga tangenter

 1. Eleonore skriver:

  På Dell funkar det :)

 2. Anna skriver:

  Haha, på HP med, but why vet du om det??

 3. Anna skriver:

  hihi hos mig med!

 4. d71 skriver:

  5 ggr shift i Windows sätter igång StickyKeys som är till för att hjälpa funktionshindrade att kunna hantera två eller flera tangenter på en gång. Från Microsoft:
  ”StickyKeys is an accessibility feature designed for people who have difficulty holding down two or more keys at a time. When a shortcut requires a key combination such as CTRL+P, StickyKeys will enable you to press one key at a time instead of pressing them simultaneously.”
  Om man går in i kontrollpanelen och kollar på ”Accessibility Options” så finns det en massa andra kul(?) funktioner.

 5. Maija skriver:

  Wow! Själv gillar jag grejer som programmakarna lagt in på skoj. Jag har bara hittat en enda själv, i en gammal version av QuarkXPress till Mac, där det promenerade in en liten rymdgubbe som sköt bort textblocket som man hade markerat när man råkade hålla ner vilkatangenterdetnuvar samtidigt. Jättejätteroligt! Känner någon annan till fler?

 6. Reblo skriver:

  Maija: det där låter supercoolt! Själv har jag aldrig varit med om något liknande, om man inte räknar när man upptäcker ett plötsligt fusk eller ett hemligt budskap i Supermario.

  Men kanske någon annan har fler att bidra med?

 7. Malin skriver:

  Haha, orka ha kortkommando för ”Tröga tangenter”? Det känns liksom som om att det är väldigt många som använder det? ^o) Sen håller jag håller med om att det är ganska skoj att hitta ett fusk eller genväg eller nånting, som man blir så himla besviken för sen när det visar sig att kompisens lillasyster som är 10 år yngre än dig hittade det för 3 veckor sen. Sen en sak som inte har med detta att göra. Hur f*n gör man en blogg som denna??? Finns det nån hemsida som hjälper en med det eller vadå? / whoaskedyou_@hotmail.com

 8. en annan Malin skriver:

  Ok, nu har jag fått info om hur jag får sticky tangenter, men inte ett ord om hur man blir av med dem… Jobbigt om man blir stuck med tröga tangenter för resten av liiiivet.

Kommentera