Popjunkien

Media som luktar

Håller på att läsa det senaste numret av Sex och tänker mest på en sak (utöver den roliga Ricky Gervais-intervjun och mejlkonversationen med jobbigt självgoda Elyse Sewell): den luktar. Rätt illa dessutom. Papperet är liksom tjockt och strävt (har den inte framför mig så jag kan ange exakt vad det är för papper) men det är ett rätt klassiskt indiemediapapper som luktar starkt.

Och så började jag då fundera på annan media som luktar.

Klassikern i sammanhanget är ju Madonnas LP ”Like a prayer”. Ni vet den med magen, stentvättade jeansen och halsbanden. Hela skivan var mystiskt parfymerad så till den grad att den fortfarande luktar när jag plockar i vinylsamlingen.

En annan medialukt jag minns är barndomens böcker som var lagade med en sorts tjock gul tejp som luktade underbaaart.

Dela: Facebook  Twitter 

11 kommentarer till Media som luktar

 1. N|. skriver:

  Som gravid blir du också mycket känsligare för dofter. Det blev min fru i varje fall och jag har läst att det är vanligt.

 2. Reblo skriver:

  fast den här luktupplevelsen är inte ny, den kommer över mig för varje nytt nummer av sex, och om jag räknar rätt var jag inte gravid då jag läste det förra numret.

 3. annan skriver:

  När vi hade en mängd flyers för En ljummen i gräset liggande under sängen i somras gick jag i flera dagar och undrade vad det var som luktade. När min alltid ganska känsliga näsa så småningom hittade rätt så flyttade jag på dem omgående eftersom de faktiskt luktade så starkt att jag blev orolig för att Alvar skulle få hjärnskador.

  Så ja, media luktar.

 4. Lisa skriver:

  okej, okej nu är kanske inte jeans media… men varför luktar de svarta acne jeansen starkt av svavel?

 5. Reblo skriver:

  bra fråga – varför luktar ALLA svarta jeans annorlunda? Minns att jag researchade i detta för flera år sedan men egentligen inte kom någon vart.

  Någon läsare som vet?

 6. stickig skriver:

  Det är verkligen ingen gravidöverkänslighet du har råkat ut för – jag tycker också att den luktar väldigt starkt och illa. Och det är så gott som omöjligt att jag skulle vara gravid.

 7. N|. skriver:

  Du får fråga deras tryckeri vad de pysslar med.

 8. j skriver:

  Luktar det inte väldigt likt gamla skolböcker? Kan det vara så att de använder gamla räkne-resan böcker?

 9. Hanna skriver:

  Håller verkligen med om Madonnaskivan. Min luktar fortfarande jättemycket!

 10. Johanna skriver:

  Men vafan, ar det bara min som inte luktade? Jag var sa sjukt javla besviken over att jag fick ett ex dar man inte alls kande hennes favoritparfym som skulle vara blandad i klistret till omslaget. Lyllosar!

 11. Corn skriver:

  Exakt samma tanke hade jag, den luktar apa! Satt på tåget och läste den häromdagen och jag har dessutom en del astma-problem nu, starkluktande Sex hjälpte inte direkt till.

Kommentera