Popjunkien

LBD

Det har varit mycket ”den lilla svarta” under jullovet. Dels läste jag ett intressant reportage om Coco Chanel, dels dansade tjejerna i Beverly Hills i varsin tajt LBD i gårdagens klassiska avsnitt (Emily Valentine börjar i skolan, David Silvers kompis börjar med vapen och Brenda tar tillbaka HUNKIGA Dylan).

Nåväl, Coco Chanels skiss av en svart klänning någon gång på 20-talet sägs ha varit startskottet för den lilla svarta som fenomen. Men den som verkligen satte trenden var Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany’s.

Superinspirerad har jag grävt i garderoben och hittat en fantastisk liten svart klänning som jag nästan aldrig använt. Om jag gör något på nyårsafton ska jag göra det iklädd just den.

Läs mer om Coco Chanel här. Läs mycket om Beverly Hills här.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till LBD

 1. Mo skriver:

  Men guud, hur kan man liksom bara hitta en liten fantastisk svart klänning hemma? Jag måste ge mig ut och in i varggrytet på stan för att försöka hitta nåt i dag. Blää.

 2. charlotte skriver:

  Hejsan!

  Jag läste att du läst en bra artikel om coco chanel (LBD
  Arkiverad under: Shopping/mode— Reblo @ 10:55 am
  Det har varit mycket “den lilla svarta” under jullovet. Dels läste jag ett intressant reportage om Coco Chanel,) Och undrar vart de var du läste den.. Håller nämligen på med ett arbete om Coco chanel. MVH/Charlotte

 3. Reblo skriver:

  Charlotte: jag minns inte riktigt men det var en svensk damtidning kring jul. Kanske Femina, kanske Allas Veckotidning. Men det mesta finns nog på nätet också, kolla här: http://www.google.se/search?hl=sv&q=coco+chanel&meta=

  Lycka till!

Kommentera